Meivakantie 2019: 15 uittips

Meivakantie 2019: 15 uittips

Door Miranda. Van 28 april t/m 5 mei is het meivakantie. Tijd om er lekker op uit te trekken. Hier beschrijf ik meivakantie 2019: 15 uittips

Meivakantie 2019: 15 uittips

Linnaeushof, Bennebroek

Linnaeushof

Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin. Er zijn driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties,  het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie staan voorop.
Van 27 maart t/m 26 mei is er een YouTube Vlogwedstrijd van Linnaeushof. De hoofdprijs is een professionele vlogcamera (t.w.v. 500 euro) en een Linnaeusabonnement voor vier personen. Maak tijdens je bezoek aan Linnaeushof een te gek filmpje en plaats het op YouTube. Bezoekers aan de website van Linnaeushof stemmen vervolgens op hun favoriete filmpje.

Maritiem Museum, Rotterdam

Maritiem Museum
Zeemonsters, Maritiem Museum, 31 maart 2019. Foto Marco De Swart

Het Maritiem Museum staat de meivakantie 2019 in het teken van zeemonsters. Kinderen maken hun eigen zeemonster in een workshop of gaan aan de slag met een ‘stop-motion’ film. Daarnaast is de muzikale vertelvoorstelling ‘Lampje’ te bewonderen, naar het veel bekroonde boek van Annet Schaap.

Kids Adventure Week, Zandvoort

van 28 april -5 mei is er in Zandvoort de ‘Kids Adventure Week’. Tijdens deze week zijn er veel activiteiten te doen, zoals golfsurfen, karten, het heldenplein, diverse workshops. Bekijk voor het complete programma de website.

Beeld en Geluid, Hilversum

Beeld en Geluid

Wanneer je ‘Beeld en Geluid’ bezoekt, stap je in de wereld van media. Je kunt virtueel rondgeleid worden door BN’ers. Zo ontdek je de kleine tentoonstellingen met elk hun eigen thema. Ook kun je kijken naar films en televisie uit de collectie van beeld en geluid, of je stapt in de schoenen van een presentator.
In de meivakantie staat Beeld en Geluid in het teken van humor. Volg een masterclass satire maken of stand-up comedy. Of bekijk de theatershow van VET kindercabaret. Wil je met de hele familie aan de slag, volg dan de familieworkshop waarin je een sketch gaat naspelen.
Het hele programma is te vinden op de website.

Keukenhof, Lisse

Keukenhof

Tijdens de meivakantie 2019 staat de Keukenhof volop in bloei. Naast het bekijken van de prachtige en kleurrijke bloemen, is hier ook van alles voor kinderen te beleven. Kinderen kunnen een speurtocht volgen. Ze kunnen klimmen en klauteren en zweven door de lucht op de kabelbaan. In de kinderboerderij zijn dieren die graag geknuffeld willen worden

Burgers Zoo, Arnhem

In Burgers Zoo is in de meivakantie 2019 ‘De grootste apenkooi van Nederland’.
Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, springen en vliegen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.
En als je dan toch in Burgers Zoo bent, kun je meteen op kraamvisite bij het zeekoetje wat geboren is op 19 maart.

Romeinenweek

van 4 t/m 12 mei is het ‘Romeinenweek’. In de Romeinenweek zijn er heel veel activiteiten te doen rondom de geschiedenis van de Romeinen. Maar ook in de meivakantie worden er op diverse plekken al leuke activiteiten georganiseerd. Bekijk het volledige programma op de website.

muZIEum, Nijmegen

In het muZIEum kun je ervaren hoe het is als je helemaal niks kunt zien. Tijdens de donkerbeleving ga je op ontdekking in absolute duisternis. In de meivakantie is er een speciaal programma waarbij je het buitenleven gaat ervaren, zonder iets te zien. De activiteiten in het muZIEum moeten van te voren gereserveerd worden.

Avonturenboerderij Molenwaard, Groot Ammers

Bij Avonturenboerderij Molenwaard draait om het boerenleven en Fien & Teun, de leukste (kinder)boeren, bekend van televisie en theater. Tijdens de meivakantie 2019 is het Onder water maand en komt Kikker op bezoek.

Plopsa Indoor, Coevorden

Bij Plopsa Indoor Coevorden ontmoet je jouw studio 100 helden. In de meivakantie komt kabouter Klus Plopsa Indoor op stelten zetten. Tijdens de gekke Klus show wil hij graag met iedereen dansen en zingen.

Waterfeest Batavialand, Lelystad

Ontdek het land van water in Batavialand.
Op 20 april is er een waterfeest in Batavialand. Je kunt allerlei proefjes doen, waterkanon schieten of met supersoakers blikken omschieten. Er worden verhalen verteld, er wordt geschminkt, en er is muziek en dans.

Stoomtrein de Miljoenenlijn, Simpelveld

De Miljoenenlijn is voor de kleine (en grote) treinliefhebbers. Stap in voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Tijdens de meivakantie rijdt de trein extra op woensdag en donderdag.
Op 5 mei is het nostalgiedag en word je mee terug genomen naar 5 mei 1945.

Natuur- speel- en Beleefboerderij Hof Poppendamme, Poppendamme

Hof Poppendamme is echt een aanrader als je in Zeeland op vakantie bent (als je er woont, ken je dit fantastische plekje vast al!). Kinderen kunnen hier heerlijk spelen, terwijl papa en mama genieten van een kopje koffie of thee.

Speelnatuur van OERRR, hele land

Lekker spelen en lekker de natuur in. Dat kan in de speelnatuur van OERRR. De speelnatuur en speeltuinen zijn te vinden bij de natuurgebieden van natuurmonumenten.

De kinderboerderij, hele land

Ons land kent vele mooie kinderboerderijen. Kinderen kunnen hier vaak knuffelen met dieren, en heerlijk spelen. Bekijk de leukste kinderboerderijen Nederland.

Fijne vakantie!

Afbeelding van MNStudio/Shutterstock

Meivakantie 2019 15 uittips