Meneer Boe! Win

Meneer Boe! Win

Hoera, Win Woensdag is terug! En met de Kinderboekenweek 2021 in aantocht, kan het zomaar zijn dat er meerdere keren per week winacties verschijnen rond boeken. Maar we trappen weer af met een lief boek van de makers van Moppereend, Meneer Boe, van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Ik mocht Moppereend voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de peuterspeelzaal van onze dochter. Ik sloot die gekke eend in mijn hart en de illustrator ook. Wat een mooie tekeningen en toch herkenbaar voor jonge kinderen. Ook dit boek, Meneer Boe! is weer heel geschikt voor het jonge kind.

Meneer Boe!

Meneer Boe! Win

De ondeugende, speelse kat Meneer Boe doet niets liever dan iedereen altijd laten schrikken, altijd! Daarom noemt zijn baasje hem ook Meneer Boe. Meestal hebben ze veel plezier samen, maar soms is Meneer Boe stout en maakt dan zijn baasje wakker of klimt in de vissenkom.

Meneer Boe houdt erg van lente en is dan springlevend! Maar als hij op een lentedag wakker wordt, merkt hij dat hij niet meer zo speels is als vroeger. Zijn baasje heeft een verrassing voor hem!

 

Wat vind ik?

Wat een schatig boek is dit voor jonge kinderen! Het gaat natuurlijk over stout zijn en dat zijn ze allemaal wel eens toch? Het nodigt uit om gesprekken hierover te voeren. Zijn ze zelf wel eens stout? Wat doen ze dan? En wat is de consequentie?

Misschien hebben de kinderen ook wel huisdieren met bepaalde gedragingen. Past dus ook goed bij dierendag.

Het verhaal is wat langer dan Moppereend, dus wellicht slim om bij peuters het verhaal op te delen in twee stukken. Tot het stuk over de lente en erna. Het laatste stuk over niet meer zo springerig zijn is wat meer filosofisch. Ook daar kun je mooie gesprekken over voeren, waarom zou hij niet meer zo stout zijn en wat langzamer? Wat helpt er dan? En wat zou er gebeuren met Meneer Boe als hij de verrassing ziet?

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 31 augustus mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.