Meubels voor op het schoolplein

Meubels voor op het schoolplein

Als kinderen buitenspelen op het plein, is het voor de leraren fijn om te kunnen zitten. Ik merk dat ik bij de pleinwacht graag rondloop of op een overzichtelijke plek wil zitten. Lang staan vind ik vermoeiend en is ook niet zo goed voor je lijf. Daarom zocht ik uit wat goede meubels zijn voor op het schoolplein.

Waarom meubels nodig zijn op het schoolplein

Dat lang zitten niet goed voor je is, is wel bekend. Maar lang staan is ook niet gezond, als je lang achter elkaar staat, hoopt het bloed zich op in je benen. Dan is het moeilijker voor je hart om het bloed weer naar je bovenlichaam te pompen, dat lees je hier. Je benen worden vaak moe door lang te staan en daardoor loop je ook meer kans op spataderen. Ik ben niet zo groot en sta dus veelal voor de klas om uit te leggen. Dan vind ik het wel fijn om tijdens de pleinwacht even te kunnen zitten. Bij veel pleinen kan dat ook, vanaf bepaalde punten heb je goed overzicht over het hele plein. Als er dan wat aan de hand is, kan ik er snel heen lopen. Het is dan dus ook slim om de meubels in die bepaalde hoek te zetten, het liefst ook nog in de schaduw. Je kunt deze kopen bij Tuinmeubelshop

Picknicken en kletsen

Veel kinderen in de bovenbouw hebben niet altijd zin om te spelen en/of te rennen in de pauze. Sommigen houden wel van voetbal, maar zij hebben niet altijd het voetbaldeel tot hun beschikking. Dan vinden ze het fijn om ergens te kunnen zitten om bij te kletsen. Ik zie vaak bovenbouwleerlingen onder de tafeltennistafel kruipen. Daar is het lekker rustig en in de schaduw, maar of het lekker zit betwijfel ik. Ik vind het ook leuk om met de klas buiten te eten tijdens de pauze, dan zijn picknicktafels heel handig. 

Buiten les

Of wat dacht je van buiten lesgeven? Wel handig als de leerlingen dan een tafel hebben om aan te zitten en te kunnen schrijven. Op sommige scholen is er ook ruimte om wat buitentafels en -stoelen te plaatsen achter het lokaal, zodat de leerlingen ook (deels) buiten kunnen werken. 

Meubels voor op het schoolplein

Welke meubels kiezen?

Het is handig om onderhoudsvrije meubels te kiezen, want er is vaak weinig tijd om iets aan het plein te doen, zeker voor leraren. Aluminium tuinsets zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, dus kunnen ze het hele jaar door buiten blijven staan zonder te roesten of te verslechteren. De meubels blijven vaak ook lang goed, wat weer een nieuwe investering scheelt. Bij hout heb je toch vaak het risico dat de kwaliteit verslechtert en je splinters krijgt, niet zo fijn voor kinderen. Zo heb je ook aluminium picknicktafels die lang mee gaan. 

Hebben jullie meubels op het schoolplein? 

Dit is een #jufmaikead