Mijn dag als leerkracht in Coronatijd

Mijn dag als leerkracht in Coronatijd

Het is een bijzondere tijd nu, veel leerkrachten werken vanuit huis of op school. Ik probeer om de kinderen heen voor mijn bedrijf te werken en één dag in de week voor school. Ik neem je mee in mijn dag. Mijn dag als leerkracht in Coronatijd

Mijn dag als leerkracht in Coronatijd

Op dinsdagen sta ik altijd voor de klas, dus dat is ook mijn werkdag voor school. Ik neem je mee in mijn dag op dinsdag 14 april. Deze dag zijn er voldoende mensen voor de opvang, maar ik ga toch naar school om een berg op het schoolplein in te zaaien met de kinderen uit de opvang.

Start van de dag

Ik start mijn dag altijd vroeg achter de computer om nog even te werken voor mijn bedrijf als “Juf Maike”. Die uurtjes zijn nu ook wat lastiger te vinden… Ik sta tussen 5.30 en 6.00 uur op en kruip achter m’n laptop. Daar ontbijt ik en drink ik wat koffie. Rond 7.00 uur ga ik me aankleden en een lunch regelen voor mezelf op school, ik maak altijd salade. Vandaag hoef ik er niet zo vroeg te zijn, dus werk ik iets langer voor de site.

Op school

Eenmaal op school bereid ik het zaaien voor met de kinderen van de opvang. Vorig jaar kregen we veel zaadjes van Oerrr Natuurmonumenten en nu was het tijd om ze te zaaien. Dat wilden we met alle kleuters doen, maar dat kon nu natuurlijk niet. Wel met het clubje kinderen dat bij ons op school in de opvang zit.

Dus voor mij tijd om alles voor te bereiden. Ik regelde klei, bakjes, potgrond en zaadjes natuurlijk om zaadbommen te maken. Samen met de kinderen gingen we aan de slag. Ze vonden het heerlijk om te woelen door de aarde en de bommen te maken. Er ontstonden mooie gesprekken over helpen in de tuin en bloemen die opkomen.

Daarna smeten we de bollen op de berg op het schoolplein en dat was natuurlijk ook dolle pret. Ook wel lastig, want het was een stijle klim naar boven.

In de middag

Na het opruimen en schoonmaken van de klas, dat was wel nodig haha, was het tijd om nog even de klas in te duiken. Daar moeten ook wel eens klussen gedaan waar ik niet zoveel zin in heb, maar die wel moeten… Zoals de ruiten afkrabben.

Hierna lunchte ik met mijn gezonde salade om vervolgens met een collega een flink stuk te wandelen. Heerlijk én we bespraken veel van wat er geregeld moest worden.

Hierna nam ik filmpjes op in de klas: voorlezen én met instructie.

Weer thuis

Later in de middag ga ik dan naar huis om de filmpjes te bewerken en op YouTube te zetten, ook die van mijn collega’s. Ondertussen check ik hoever kinderen in Gynzy zijn en zet ik wat doelen open en dicht hierin.
Om 17.00 uur stop ik moe, maar voldaan mijn school-dag-thuis-en-op-school. Het werk zit er weer op.

Hoe is jouw dag als leerkracht thuis?