Mijn eerste schooldag

Vandaag onderbreek ik mijn blogroutine om jullie te vertellen over mijn eerste schooldag. Wat heb ik genoten van de onbevangenheid van de kleuters. 

Daar zitten we dan, met z’n allen in de kring. 18 kinderen en een juf, heerlijk clubje bij elkaar. We vinden het spannend, de ouders, de kinderen en ik. Voor hen een nieuwe juf in een nieuw schooljaar, op een nieuwe locatie. Voor mij een nieuwe baan.

Toch zegt de helft van de kinderen het helemaaaaaaal niet spannend te vinden. ‘Ik weet toch al hoe het moet juf?!’ En dat ik dan nieuw ben, ach, kan je hebben.

De kinderen lezen een boekje. ‘Wil je de kaart van Frankrijk opzoeken?’ vraagt er een terwijl hij de Junior bosatlas openhoudt. ‘Daar was ik op vakantie en toen heb ik gezwommen in de Atlantische Oceaan.’ Wat weten jullie al veel! denk ik.

Om de vaart erin te houden doen we een kennismakingsspelletjes (vooral voor mij om de namen te onthouden ;)) en de coöperatieve werkvorm sta op als je … in de vakantie hebt gedaan.

Autobaan in de bouwhoek

Het spelen/werken en opruimen ervan gaat makkelijk en vlot. Er wordt al een fantastische autobaan gemaakt in de bouwhoek.

Buitenspelen vinden ze heerlijk, fijn het nieuwe plein ontdekken. Dus ook de containers en de fietsen achter het stuk waar ze niet mogen komen. Kleuters gaan nou eenmaal op ontdekkingstocht. ;)

In de middag krijg ik hier en daar een knuffel. Een meisje kruipt op schoot, ze is heel moe. Zachtjes word ik over mijn arm geaaid. Na een paar minuten staat ze op om weer verder hard te werken in de klas. Opgeladen bij de juf.

Het was een fijne vuurdoop op mijn nieuwe plek. Hier ga ik me wel thuisvoelen.

Hoe was jouw eerste schooldag?