Mijn eerste schoolweek

Mijn eerste schoolweek is om gevlogen! En ik heb al zoveel mooie momenten met de kinderen gehad. 

24 kinderen zitten in de kring. 24 paar ogen kijken verwachtingsvol naar de nieuwe leerkracht in de klas. We vinden het allemaal spannend. Het is mijn tweede dag, maar de eerste dag in ‘mijn’ groep. De klas die ik help geholpen met opbouwen en waarvoor een nieuw keukentje voor in de huishoek nog in mijn auto ligt.

‘Tommie, of nee, Merijn!’* ‘Juu-uuf, je doet het steeds fout!’ Het namen oefenen is nog best een klus met 24 kinderen, maar ik doe mijn best. Het snelle namenspelletje helpt een beetje, maar het meest heb ik aan de namen op de stoelen. Moeten de kinderen wel een stukje naar voren gaan zitten natuurlijk. 😉

Samenwerken spelen met water

Wat vliegen de eerste dagen om! We hebben ook genoeg te doen. Elkaar leren kennen, een groep vormen, de klas ontdekken, de verjaardagskalender maken en spelen met water. Want het is warm deze eerste schoolweek.

Dat deze klas al goed kan samenwerken lieten ze zien bij het Hoela-hoep doorgeven. ‘Je moet bukken nu!’ ‘Ja, en nu je benen erdoor!’ Ik begon met hier en daar wat aanwijzingen, maar was al snel stil. De kinderen konden juist elkaar zo goed helpen. Ik mag wel wat vaker stil zijn denk ik.

Lees ook over mijn eerste schoolweek in 2012.

Spelen met water is natuurlijk altijd leuk! Eerst alleen met water en kwasten, de dag erna een waterfestijn. Dolle pret!

Schilderen met water

Heerlijk om al zoveel mooie momenten met deze kinderen beleefd te hebben in nog maar een week! En ik heb al zoveel knuffels en liefde mogen ontvangen! Er gaan nog heel veel pareltjes bij komen dit schooljaar. Ik heb er zin in!

*Namen zijn gefingeerd.

Hoe was jouw week?