Mijn peuter wil niet voorgelezen worden

Mijn peuter wilde niet voorgelezen worden

(Door Malou). Toen ik nog zwanger was van mijn dochter nam ik me voor om vroeg te beginnen met voorlezen en dat deed ik. Al snapte ze toen nog geen woord van wat ik voorlas, toch verslonden we heel wat boekjes. Toen Nomi wat ouder was vond ze vooral de plaatjes heel interessant, maar ineens niet meer. Mijn peuter wilde niet voorgelezen worden

Wel interessant om te bladeren

Wel vond ze boekjes nog steeds heel interessant. Kartonnen boekjes waren favoriet en daar zat ze regelmatig in te bladeren. Maar samen een boekje lezen was geen succes, ze wilde het boekje zelf vasthouden en continu de bladzijdes omslaan. Ik snapte best dat dat leuk was voor een (bijna) peuter, maar ik wilde haar ook wel graag weer voorlezen. Dat vond ik namelijk erg leuk om te doen en daarnaast is het natuurlijk ook goed voor haar ontwikkeling.

Lees ook: 7 REDENEN WAAROM VOORLEZEN ZO LEUK ÉN GOED IS!

Niet meer luisteren naar het verhaal

Ik probeerde haar uit te leggen dat ze de bladzijde om mocht slaan als ik klaar was met lezen, maar daardoor werd ze boos. Als ik haar een ander boekje gaf was het even goed, maar ze luisterde totaal niet naar het verhaal en na een paar minuten ging ze met iets anders spelen. Daarom besloot ik iets anders te proberen.

Lees ook: 8 KEER WAT JE KIND LEERT VAN VOORLEZEN

De baby voorlezen

Terwijl Nomi aan het spelen was, las ik haar broertje van 4 maanden een boekje voor. Hij vond het meteen hartstikke leuk en daardoor ging Nomi het ook interessant vinden. Ik zat met het boekje op de grond en mijn zoontje Lenn zat in de wipstoel naast me. Al snel kwam Nomi kijken wat er gebeurde en eerst wilde ze het boekje pakken. Ik deed iets wat ik eigenlijk niet eerder deed; ik negeerde haar gedrag. Ik zei niks over afpakken en bladzijdes omslaan, maar ik zei tegen dat ik het leuk vond dat ze bij ons kwam zitten.

En toen was het opeens goed. Nomi luisterde naar het verhaaltje, ze wees plaatjes aan en sindsdien wilde ze weer voorgelezen worden. Ik was er natuurlijk heel blij mee en zij vind het nu ook heel leuk om samen boekjes te lezen.

Bekijk ook: HOE WIJ THUIS LEZEN STIMULEREN

Gerelateerde berichten