Mijn kinderboekentips voor de vakantiebieb

De vakantiebieb is weer aan! Gratis lezen voor het hele gezin. Zeker in de zomervakantie, waarbij de kinderen vaak terugvallen in leesniveau. Wat staan er veel boeken in! Mijn kinderboekentips voor de vakantiebieb. Welke gaan jullie lezen? 

Wat is de vakantiebieb?

Denk je nou huh? de vakantiebieb? Dan moet je het zeker leren kennen, want het is gratis! Gratis boeken lezen op je tablet of telefoon, speciaal voor in de vakantie. Een cadeautje van de bibliotheek (en de meewerkende schrijvers en uitgevers). En omdat ik zo voor leesbevordering ben, vind ik dit een geweldig initiatief.
De boeken voor volwassenen zijn vanaf 1 juli beschikbaar, de kinderboeken staan er al in!

Hoe werkt het?

Daar schreef ik vorig jaar al een blog over :).

Mijn kinderboekentips voor de vakantiebieb

Waar moet je nou uit kiezen? Ik maak een top 3 per leeftijdscategorie voor je.

6 t/m 9 jaar

Deze boeken zijn heel leuk voor beginnende lezers, of om voor te lezen in de kleuterklas.

Boekenkast Juf Maike vakantiebieb

1. Het grote boek van Madelief

Wow, Madelief staat erin! Wist je dat de verhalen over Madelief al eind jaren ’70 geschreven zijn door Guus Kuijer?! Ik smulde ervan als kind (ook van de tv-serie). Ik hoop dat nog veel kinderen blij worden van de grappige verhalen.

2. Een weerwolf in de Leeuwenkuil

Dolfje Weerwolfje is de held van menig kind. En dit boek kunnen ze zelf over hem lezen!   De leuke tekeningen zijn van Hugo van Look. Paul van Loon heeft veel boeken over Dolfje geschreven. Het begint meteen al superspannend. Durven de kinderen het te lezen?

3. nog een mop

Een moppenboek voor net beginnende lezers (AVI start). Heel leuk voor al lezende kleuters of begin groep 3. Er staan echte moppen in stripvorm in. Zoals een meisje dat bij de tandarts al au roept voordat hij is begonnen. De tandarts blijkt op haar teen te staan.

10 t/m 12 jaar

Ik moest en zou een top 3 maken, maar dat is in deze leeftijdscatagorie wel heel moeilijk. Help! Daar komt ‘ie dan toch.

Boekenkast Vakantiebieb 10-12

 

1. De gruwelijke generaal

Ja, die moet natuurlijk op mijn lijstje als vrouw van. Gelukkig zijn een heleboel kinderen het met me eens. Het boek won afgelopen weekend namelijk de pluim van de Kinderjury. Lezen dus!

2. 100% Anna

De boeken van Nikki Smit doen het ook altijd goed. En eerlijk gezegd, ik werd er ook meteen ingezogen. Het boek begint met een stuk uit het dagboek van Anna. Ze maakt een lijstje met 10 redenen waarom ik liever Nicolette van Dam wil zijn dan mijzelf. Het had een blog kunnen zijn ;).

3. Iep!

Wat ben ik blij dat er ook wat ‘oudere’ titels in de lijst staan. Het is altijd goed om toppers van vroeger te blijven lezen. Iep is er zo een. Ken je de film ook? Zo schattig! Iep zit in ieder geval bij mij voor altijd in mijn hart.

Zelf lees ik altijd graag young adult boeken, dus daar ben ik heel benieuwd naar. En ik wil ook graag weten welke boeken voor volwassenen er komen. Het lijstje is wel alvast hier te zien.

Welke ga jij lezen?