NOT 2017

Mijn tips voor NOT 2017

Gisteren (woensdag) was ik op de NOT 2017. Wat een indrukken heb ik opgedaan, met veel mensen gekletst en toffe dingen gezien. Ik neem je mee in mijn dag met mijn tips voor NOT 2017

De NOT 2019 komt eraan, lees ook mijn tips voor daar. 

Ik was er al vroeg, net na opening stond ik binnen. Het was meteen al redelijk druk. Maar de rest van de dag bleek dezelfde drukte te zijn. Gezellig druk, maar ik had overal wel de kans om een praatje te maken. En dat heb ik gedaan, ik heb veel leuke mensen gesproken!

Ik kwam bewust alleen, zodat ik overal langs kon gaan waar ik wilde. Ik had wel voor de lunch met Susan Spekschoor en Wieke Heikoop afgesproken. Na de lunch deed ik mijn rondje samen met Juf Inger, heel gezellig.

Als je me op Instagram volgt, kun je bij Stories zien waar ik langs ben gegaan. Hier zie je dus extra tips.

Lees ook: 5 REDENEN OM JE DIRECT AAN TE MELDEN VOOR DE NOT 2017

Mijn tips voor NOT 2017

De ochtend startte ik dus alleen en had ik mooi de tijd om een rondje te maken bij de plekken waar ik in ieder geval heen wilde. Voordat ik ging stuurde ik een tweet uit waar ik in ieder geval langs moest gaan. Hier kwamen mooie contacten uit. Ik heb veel op het gebied van ICT gezien. Ik mag dan wel geen ICT coördinator meer zijn (door de overstap naar een nieuwe school), het ligt me nog steeds wel.

Lees ook: MIJN TIPS VOOR NOT 2015

Bas educatie

Bas educatie

Vooraan het PO deel staat Bas Educatie. Ze hebben een nieuwe illustrator van al het Bas materiaal: Marjolein Hund. Ze was er zelf om te signeren, dus kocht ik dit boek voor onze peuter. Kan ik hem aankomend jaar goed voorbereiden op school.

Momento

Momento

Ik was onder de indruk van Momento (in de stand van Heurink). Ze hebben een dashboard ontwikkeld waar de oefen- en toetsresultaten van alle vakken en methodes samen komen. Je ziet direct, tijdens de verwerking door de kinderen, waar ze op uitvallen en waar het wel goed gaat. Je kunt hier dus direct op reageren. Er moet dan natuurlijk wel een digitale verwerking zijn, bijvoorbeeld op een tablet. Het dashboard is gratis, je hebt wel de digitale kant van de methode nodig in plaats van de werkboekjes.

Heutink, interactief kleutermateriaal

Als je mooi materiaal voor kleuters wilt zien, moet je even langs de stand van Heutink lopen. Tof educatief materiaal die interactie heeft met tablets.

Escapetheclassroom

Escape room School Update

Je moet echt even langs de kleinste Escapetheclassroom van School Update. Wat was dat gaaf om te doen! Ik had even de snelste tijd ook, blijkbaar was er wel iemand sneller. Wel meteen met een score van onder de 5 minuten, wow. Ik vond het superspannend (had het nog nooit gedaan), maar verraste mezelf met mijn snelheid ;). Hal 11, stand B.037.

Programmeerplein

Je moet even zoeken, maar bij het ICT deel vind je het programmeerplein. Daar staat onder ander ICT leskisten met de Bee-bot. Speciaal voor de beurs hebben ze een leuke (online) kortingsactie. Je kunt hier prachtig ICT materiaal zelf uittesten. Ik heb hier vooral veel filmpjes opgenomen bij Stories in Instagram.

Kinderboekenstraat

Haat

Natuurlijk moet je naar de kinderboekenstraat. Ik sprak met De Fontein, zij geven de boeken van mijn man uit. En ik liep langs de uitgeverijen waar ik vaak reviewmateriaal van krijg. Ik zag weer zoveel moois! En ik kocht er zelf maar een boek, ik heb me goed ingehouden ;). Ik ben een Young Adult fan, dus kocht ik Haat van Mel Wallis de Vries, ik ben benieuwd!

Kleuteruniversiteit staat met hun mooie projecten bij Clavis in de stand.

Leerkracht organizer

Leerkracht organizer

Leerkracht organizer heeft iets nieuws uit hun koker: de schooldag planner. Een handige planner voor elke dag, zodat je snel de dingen die je hoort en die je nog moet doen kunt opschrijven. Dag post-it, hallo schooldag planner!

Lees ook: REVIEW: LEERKRACHT ORGANIZER

Zwijsen

Magnetische vormendoos

Bij Zwijsen kreeg ik een leuke uitleg over alle mooie nieuwe materialen die ze hebben. Wow, daar werd ik hebberig van! Ik mocht een magnetische vormendoos mee nemen voor onze peuter. Daar komt nog een uitgebreide review over.

De graai cultuur op de NOT

Ik ben niet zo van het gratis spullen scoren. In ieder geval ga ik niet met dat doel op pad. Mijn doel was om mensen te spreken en mijn netwerk uit te breiden. Dat is goed gelukt.

Maar hier en daar pikte ik toch wat leuke cadeautjes op die ik met jullie wil delen.

Met #jufmaikeadd. 

Bij Squla kreeg ik een kaartenset met codes voor de leerlingen. Hiermee krijgen ze een maand een gratis account.
Bij De leukste kinderboeken kreeg ik een VR bril en toffe stickers.
Bij De Fontein kreeg ik een prachtige linnen tas van Roald Dahl.
Bij Schooltv kun je een leuk pakket ophalen met onder andere een kussensloop en stickers.
Bij Parro (van Parnassys) kreeg ik een leuke roze broodtrommel.
En bij Pica kun je de onderwijs almanak halen. Een superhandig boekje met nuttige tips voor de praktijk om op je bureau te leggen. Leuk weetje: de schrijfster is een collega van mijn moeder.

Ik ben heel benieuwd naar jouw tips! Zet ze in een reactie :).