Mijn tips voor VakantieBieb 2017

Mijn tips voor VakantieBieb 2017

Hoera, de VakantieBieb is weer aan! Fijn volop gratis e-books lezen in de zomer. Er is keuze uit ruim 30 boeken voor kinderen en jeugd. Mijn tips voor VakantieBieb 2017

De VakantieBieb

De VakantieBieb is nu open voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.

Download de gratis app in de App Store of Google play.

VakantieBieb

Klassenchallenge

Nieuw dit jaar is de Klassenchallenge. Paul van Loon en Mirjam Oldenhave schreven speciaal voor de VakantieBieb verhalen, die nog niet af zijn. Ze dagen leerlingen van groep 3 tot en met 8 uit om hun zomerverhalen af te maken. Dat mag op allerlei manieren, met bijvoorbeeld een verhaal, filmpje, toneelstuk, tekening of collage. Alles kan en mag. De klas die de origineelste afloop verzint, wint een pakket met 25 fysieke boeken uit de VakantieBieb.  

Meedoen met de challenge?

Inzenden per post kan tot en met 28 juni 2017 naar:
Koninklijke Bibliotheek t.a.v. VakantieBieb Postbus 90407 2509 LK Den Haag
Digitale inzendingen kunnen tot en met 30 juni worden gemaild naar [email protected].

Mijn top 3 tips voor de VakantieBieb

6 – 9 jaar

Dolfje Weerwolfje 5 - Boze drieling

Wie kent Dolfje Weerwolfje niet? In dit deel is mevrouw Krijtjes terug tot grote schrik van Dolfje. Gek genoeg is ze heel lief geworden. Maar er zijn wel ineens twee magere dames die op mevrouw Krijtjes lijken. En iedereen lijkt te verdwijnen. Wat nu?

Lotte en Roos - De meisjes tegen de jongens

Lotte en Roos – De meisjes tegen de jongens is geschreven op AVI M5 – E6. De zusjes Lotte en Roos lijken helemaal niet op elkaar. Ze spelen veel samen, maar ze maken ook ruzie. Met hun opa die vaak oppast beleven ze allerlei avonturen. Dan komen er twee jongens wonen in de straat: Lasse en Joppe. Dat betekent veel competitie en ruzie…

Mees Kees Op kamp

De klas van mees Kees mag op kamp!
Nou ja, kamp… Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen. Gelukkig weet Mees Kees wel raad met dat werkplan. Mees Kees op kamp staat ook op Netflix.

Lees ook: TIPS VOOR HET LEZEN VAN KINDERBOEKEN OP DE EREADER

9 – 12 jaar

Hoe overleef ik mijn vakantie?

Hoe overleef ik mijn vakantie? past natuurlijk perfect in de VakantieBieb! Hoe overleef je je vakantie, in een saai hotel op Corsica? Met een verliefde moeder, zonder je eigen vader, maar mét een afgrijselijke Apenbil? Gelukkig ontmoet Rosa Jonas. Samen beleven ze mooie avonturen.

Superhelden 3 - Superhelden.nl 3

Als je de andere delen van Superhelden nog niet gelezen hebt, moet je dat als een razende gaan doen. Het is een ontzettend spannende serie en de schrijver is nu bezig met deel 4. In Superhelden 3 – Superhelden.nl 3 stuurt Mr. Oz Iris en Alex voor een levensgevaarlijke missie naar Colorado, waar ze een geheime satelliet moeten kapen. Volgens Alex is het om een Derde Wereldoorlog te voorkomen, maar de broer van Iris denkt daar heel anders over.

Keverjongen

De vader van de 13-jarige Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. Darkus gaat op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Baxter, een grote neushoornkever, blijkt meer te weten en wil Darkus helpen. Samen met honderden andere insecten gaan ze vliegend, kruipend, prikkend en bijtend de strijd aan met de geheimzinnige vijand.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS AAN HET LEZEN KRIJGT. TIPS PER LEEFTIJDSCATEGORIE