Mijn verzet WIN

Mijn verzet WIN

Deze maand is het boek Mijn verzet verschenen. Ik vind het mooi om verhalen van verschillende kanten te horen over oorlog. Dit verhaal gaat over een meisje in Duitsland in WOII dat bij de Hitlerjeugd zit. Of kiest ze toch de kant van het verzet? Het boek is vanaf 10 jaar en kun je hier winnen.

Het boek Mijn verzet

Het boek speelt zich af in Duitsland in WOII. Brigitte zit bij de jongemeisjesbond van de Hitlerjeugd. Het lijkt een beetje op scouting, maar tijdens de bijeenkomsten hoort Brigitte propaganda, zoals het superieure ras. De zus van Brigitte kreeg polio en loopt nu wat mank. Daar mag natuurlijk niemand wat van weten, ze zijn bang dat er iets met haar zus Angelika gebeurt, zoals sterilisatie. Angelika moet wel twee maanden weg om ergens voor het land te werken nu de mannen veelal in de oorlog als soldaat werken. Brigitte maakt zich zorgen dat haar iets overkomt. Als Angelika terugkomt blijkt ze een vriendin te hebben gevonden die haar erdoorheen hielp en nu studeert aan dezelfde universiteit. Zou zij iets te maken hebben met het mysterieuze pamflet van de Witte Roos? Dit is een verzetsgroep die probeert mensen te overtuigen mee te werken aan het verzet. Welke kant kiest Brigitte?

Bekijk het boek hier

Over de auteur

Samen met haar man, kinderen en huisdieren woont de Amerikaanse auteur Jenni L. Walsh in de buitenwijken van Philadelphia. Jenni is al van jongs af aan gefascineerd door boeken lezen en verhalen schrijven. Na een decennium als schrijfster van reclameteksten te hebben gewerkt, besloot ze om auteur te worden. Inmiddels heeft ze meerdere historische romans uitgebracht, die voornamelijk draaien om vrouwelijke hoofdpersonages.

Mijn verzet

Wat vind ik?

Het boek is enorm spannend, ik las het in een ruk uit. Je knalt er meteen in, omdat je vanaf het begin meegenomen wordt naar een bijeenkomst van de jongemeisjesbond. Hierin worden ook meteen wat termen uitgelegd, zoals Führer en Übermensch die we helaas kennen. Je kruipt meteen onder de huid van Brigitte, dat doet de auteur heel knap. De zinnen zijn niet te moeilijk, waardoor het vlot leest. Soms word je wel uitgedaagd met gezegdes bijvoorbeeld. Echt een aanrader voor kinderen in de bovenbouw als je WOII bespreekt. Het leent zich dan ook als voorleesboek.

Lees ook het boek 4328. Dochter van een zwarthemd. 

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Na de meivakantie mail ik de winnaar.