Mijn voorleesritueel thuis

Ik ben dol op voorlezen en vind het heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Maar dat hoef ik vast niet meer te vertellen ;). Tijdens De Nationale Voorleesdagen lees ik nog wat extra voor. Vinden mijn dreumes en ik helemaal niet erg! Ons voorleesritueel thuis. 

Ons voorleesritueel

Op de dagen dat ik thuis ben, kruipen we na een ontbijtje op de speciale voorleesstoel in de hoek van de kamer. Deze stoel staat bij het raam, dus hebben we veel licht om de tekst en de illustraties te zien.
Ik heb er altijd een kopje koffie bij staan. Na het ontbijt een heerlijk begin van de dag!
De dreumes op schoot en lezen lezen lezen maar.

Ons zoontje vindt het fantastisch om ‘boekies’ te lezen. We lezen al vaak boeken voor die voor peuters en kleuters geschikt zijn, maar hij vindt ze leuker dan de dreumesboeken. Daar is hij allang uitgegroeid! Op dit moment zijn Gewonnen! en de boeken van Richard Scarry favoriet. Een echte jongen: lekker auto’s kijken!

Tegenwoordig wil hij ook nog een verhaaltje horen als hij al in bed ligt. We hebben hoi hoi wat fijn op de commode liggen. Daar pakken we elke avond een verhaaltje uit. Nog even een fijn rustmomentje voordat hij lekker gaat slapen.

Ook de opa’s en oma’s lezen veel voor. Komen ze ook niet onderuit, onze dreumes smeekt om boekjes. Hoe vaker je zelf voorleest met plezier, hoe vaker je kind om boeken zal vragen. Leesplezier breng je echt zelf over.

Wat is jouw voorleesritueel?