Mijn zelfleesboek voor groep 5 WIN

Mijn zelfleesboek voor groep 5 WIN

Toevallig viel ik maandag in bij groep 5. Zij hadden dit boek vast leuk gevonden om zelf te lezen, maar ja, onze zoon van bijna acht jaar ook ;). Het is een boek vol met leuke verhalen van bekende schrijvers en illustratoren om te blijven oefenen met lezen, van leesniveau AVI E4 tot AVI E5.

Mijn zelfleesboek voor groep 5 WIN

Oefenen, oefenen, oefenen met lezen, ook in groep 5 blijft het advies om zoveel mogelijk leeskilometers te maken. Alleen door veel te lezen, word je ook steeds beter in lezen. Mijn zelfleesboek voor groep 5 is een heerlijke bundel boordevol spannende, grappige en mooie verhalen. De illustraties zijn ook heel leuk en verschillend. Je vindt verhalen van bekende schrijvers, zoals Vivian den Hollander, Pim Lammers, Reggie Naus, Arend van Dam. En illustraties van onder andere  Thé Tjong-Khing, Kees de Boer, Rick de Haas en Mark Janssen.

Bekijk het boek hier. 

De verhalen zijn verdeeld over drie leesniveaus: AVI E4, AVI M5 en AVI E5. Onze zoon zit in groep 4, maar is al vooruit met lezen. Vooraan in het boek vind je het overzicht met de verhalen per niveau. In het boek zelf staat dat verder niet. Dat vind ik juist sterk, want daardoor kunnen de kinderen vooral de verhalen lezen die ze leuk vinden en dan (wellicht per ongeluk) een hoger niveau lezen. Het is een mix van bestaande, maar ook nieuwe verhalen.

Mijn zelfleesboek voor groep 5

Wat vinden wij?

Ik ben dol op verhalenbundels. Zo is er altijd wel een verhaal dat het kind leuk vindt en daardoor ontdek je misschien wel meer boeken die tof zijn om zelf te lezen! Top dat de verhalen zo verschillend zijn. Er zitten zelfs raadsels in, dat vindt onze oudste helemaal leuk om te lezen. Blitz vindt hij ook leuk, zit erin! En ik vind zelf Vos en Haas altijd heerlijk om te lezen, maar ook om voor te lezen. Dat kun je ook zeker uit dit boek doen, bijvoorbeeld aan jongere kinderen. De verhalen zijn goed op de belevingswereld van kinderen in groep 5 geschreven.

Bekijk het boek hier. 

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een bericht achter waarom je mee wilt doen. 1 maart mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog