Mindgym Journal voor focus, rust en energie

Mindgym Journal voor focus, rust en energie

Het boek Mindgym, sportschool voor je geest (bekijk het hier), staat nog op mijn to read lijstje. (De cover stuurde ik wel als inspiratie voor de cover van mijn boek De gelukkige leraar). Maar ik ben wel vast begonnen aan Mindgym journal dat ik kreeg van Maven Publishing. Laagdrempelig journalen, het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt om onder andere om te gaan met stress en meer positieve emoties te ervaren. Meer focus, rust en energie dus. 

Mindgym Journal

Wie mij ook volgt op Instagram, weet dat ik steeds meer met persoonlijke ontwikkeling bezig ben en het fijn vind om te mediteren. Dit boek past dan ook goed bij mijn miracle morning routine.

Wat is de Mindgym journal?

Mindgym Journal van bestsellerauteur Wouter de Jong helpt je om mentaal fitter te worden. Je beantwoordt iedere dag een grappige, uitdagende of verdiepende vraag. En die vijf minuten schrijven per dag leveren je heel wat mentale voordelen op. Van journaling word je namelijk:

– Creatiever;
– minder gestresst;
– productiever;
– én gelukkiger.

Dat is wetenschappelijk bewezen en het kost dus niet veel tijd.

Mindgym journal

Dit zijn de soort vragen die je kunt verwachten:

  • Welke gebeurtenis uit je jeugd beïnvloedt je huidige leven?
  • Mensen liegen gemiddeld één tot drie keer per dag. Maar hoeveel lieg je eigenlijk tegen jezelf?
  • Bij de gedachte volledig vrij te zijn denk ik aan…
  • Wat gun je jezelf nu?

Bekijk het hier

De puntjes op de voorkant

Mindgym Journal maakt gebruik van microbeloningen. Op het omslag staat een speciaal hiervoor ontwikkelde connect-the-dots-afbeelding. Heb je een vraag beantwoord? Dan mag je een streepje zetten. Zo wordt je voortgang zichtbaar en verschijnt er streepje voor streepje een mooie illustratie. De cijfers staan er volledig willekeurig op, dus moet je ook nog even flink zoeken.

Wat vind ik?

Mindgym journal

Ik vind het tegenwoordig heerlijk om te schrijven en mezelf zo beter te leren kennen. Door deze vragen krijg ik veel inzicht over mezelf. Het is ook een oefening in dankbaarheid en daardoor leer ik steeds beter positieve momenten echt te ervaren en goed binnen te laten komen. Alles wat ik met dit journalen leer, kan ik weer inzetten in de posts die ik schrijf over goed voor jezelf zorgen als leerkracht. En ik vind het heel fijn dat het niet zoveel tijd kost. In een paar minuten heb je een bladzijde af, waardoor het makkelijk onderdeel van een routine kan zijn elke dag. Tijdens het ontbijt bijvoorbeeld, of om juist de dag op een fijne manier af te sluiten. Een aanrader dus!

Bekijk het hier

Er staan affiliate links in dit blog.