Recensie door MalouMmm… Een taart! Al ver voor haar eerste verjaardag was mijn dochter groot fan van boeken. Vooral kartonnen boekjes waren favoriet, want daar kon ze zelf goed in bladeren. ‘Boekje’ was één van haar eerste woordjes en nu ze bijna anderhalf is, kan ze zich nog steeds goed vermaken met boeken. Pas geleden hebben we het boek ‘Mmm… Een taart!‘ toegevoegd aan haar boekencollectie en ook dit boek valt goed in de smaak.

Het boek gaat over een beer die een taart ziet. Maar de taart staat helemaal boven en daar kan de beer niet bij. Gelukkig komen het varken, de hond, de haas, de kikker en de kip hem helpen. Maar dan is opeens de taart weg! Gelukkig komt het uiteindelijk toch nog allemaal goed.

Het boekje is van karton en dat maakt hem erg geschikt voor jonge kinderen. Mijn dochter vindt scheuren iets te leuk, dus ik vind het zonde om haar te laten bladeren in gewone papieren boeken.

Het boek heeft leuke plaatjes die voor kinderen goed te begrijpen zijn. Op dit moment zal mijn dochter het verhaal waarschijnlijk nog niet helemaal snappen, maar ze ziet wel dat er een beer in het boekje staat. Ook vindt ze het erg leuk dat er op iedere bladzijde meer dieren bijkomen. Ze wijst ze allemaal aan en ook het bladeren vindt ze erg leuk.

De beer is favoriet bij mijn dochter en verder is het boek hier ook een groot succes. Er staat niet veel tekst in en de plaatjes zijn vrij simpel, maar dat past juist weer heel goed bij het boek. Ook maakt dat het boek erg geschikt voor jonge kinderen en ik vind dat dat absoluut zijn charme heeft.