Moestuintjes van de Albert Heijn

Moestuintjes van de Albert Heijn

Hoera, de moestuintjes van de Albert Heijn zijn er weer. Ik vind het heerlijk om thuis of in de groep ermee aan de slag te gaan. Met tips, een filmpje en een download observatie formulier. 

Moestuintjes van de Albert Heijn

Moestuintjes AH

Sinds afgelopen maandag kun je weer sparen voor de moestuintjes van de Albert Heijn. Dit jaar zitten er voor het eerst ook zaadjes van bloemen bij. Je kunt 20 verschillende moestuinplantjes sparen, waaronder een aantal nieuwe varianten zoals peultjes, dille, cavolo nero en paksoi. Ook nieuw zijn de bloemen: zonnebloem, goudsbloem, juffertje in het groen, phacelia en groot kaasjeskruid.

Bekijk ook: SPELEND LEREN MET DE MOESTUINTJES VAN DE AH

Moestuintje zaaien 

Bekijk ook: Zaaien in de klas

AHMoestuintje app

AHMoestuintje app

Nieuw dit jaar is ook de AHMoestuintjes app. De nieuwe AH Moestuintje-app geeft tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen. Je kunt al je gezaaide tuintjes toevoegen. Je kunt pushmeldingen krijgen om je tuintjes extra goed te verzorgen.

Timelaps maken

Timelapse moestuintje

In de app kun je een timelapse maken. Dat lijkt me ontzettend leuk om met de kinderen te doen! Elke dag laat ik de kinderen een foto maken van het tuintje, zodat we aan het einde van het thema lente een stopmotion filmpje kunnen maken van alle foto’s van een moestuintje.

Moestuin observatie formulier

Met het moestuintje observatie formulier kun je de kinderen de ontwikkeling bij laten houden van de moestuintjes. Ze kunnen het tuintje tekenen of in woorden de ontwikkeling beschrijven.

Dit past goed bij de kerndoelen:

  1. De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende
    planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
  2. De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.
  3. De leerlingen leren gebruik te maken van eenvoudige historische bronnen en ze leren aanduidingen van tijd en tijdsindeling te hanteren.

Moestuintje observatie formulier

Moestuintje observatie formulier