Mölke, vakantiepark in Twente

Mölke, vakantiepark in Twente

Vakantiepark Mölke in Twente is gericht op kinderen met veel speeltuinen! Maar met de toffe andere accomodaties, zoals de Wellness woning en de toffe pop-up camping, kun je ook goed relaxen. Wij werden uitgenodigd voor de heerlijke kinderbungalow, maar ik ben ook een beetje verliefd geworden op de camping.

Wij werden uitgenodigd voor een weekend in april, maar het bleek dat het koude dagen zouden worden. Daarom was ik zeker wel blij dat we in een warme kinderbungalow mochten overnachten. Ik keek de week van tevoren eens naar de omgeving van het park en zag tot mijn verbazing dat precies die zaterdag Hellendoorn een dagje open ging als test. Daar is het park dichtbij, dus hoppa: testen maar en een dagje naar een attractiepark. Ook best koud, maar heerlijk om zo’n weekend te hebben.

Vakantiepark Mölke

Ik had al goede verhalen gehoord over Mölke en ook de foto’s op hun Instagram spreken boekdelen. We hadden veel zin om te gaan dus! Het park bestaat sinds 1973 met een camping. Inmiddels is alweer de derde generatie aan het werk en is het een goed draaiend recreatie- en horecabedrijf geworden.

Bekijk het park hier. 

De accomodaties

Kinderbungalow

Wij mochten in een kinderbungalow verblijven. Elke woning heeft een eigen thema, zoals voetbal, boerderij en ridders en prinsessen. Zoals je aan de foto’s kunt zien, verbleven wij in de boerderij. Wij hadden daarbij ook nog eens de speciale babyvariant. Met onze peuter hadden we dat niet meer nodig, maar het was wel leuk om te zien. Zo mooi ingericht! Een prachtig ledikant, box en een wipstoeltje dat heerlijk kon wiegen. Onze kinderen hebben ook stiekem gebadderd in het babybadje, haha. Bekijk ze hier

Er waren twee toffe kinderkamers. Een met stapelbed en een met een bed met een soort boomhut erboven om in te kunnen spelen. Daar hebben onze kinderen heerlijk geslapen en veel plezier gehad! In één van de kamers stond een kast vol speelgoed, puzzels, spelletjes en verkleedkleding, ze hebben er heerlijk mee gespeeld! Voor de deur was een speeltuintje waar we ze konden laten spelen terwijl wij ze uit het raam in de gaten konden houden.

Andere accomodaties

Er zijn ook andere toffe accomodaties op het vakantiepark. Zoals de rivier lodge (sommigen met hottub buiten) of cabin aan het water. Maar ook een cottage, een boomhut (ziet er echt zo leuk uit!), een tiny house en een wellness vakantiehuisje. Ik vond ook de regge hooiberg er tof uitzien, met sauna! Bekijk alle accomodaties hier

Pop up glamping

Maar echt, wow, ik ben een beetje verliefd geworden op de pop up glamping! Met het festivalsfeertje dat ik zo mis. Pop-up glamping “Bij de buren” was nog in aanbouw toen wij er waren, maar is inmiddels als je dit leest, net open.

Want echt, hoe tof ziet dit eruit? Ik denk dat het storm loopt dit seizoen… Veel van de tenten hebben eigen sanitair, erg gewild deze tijd. Zo heb je het plezier van het kamperen, maar toch met wat privacy. Ik moet meteen denken aan Lowlands, maar dan een stuk luxer ;). Spelende kinderen op het grasveld, of de vele speeltuinen die er zijn, heerlijk! Er zijn ook speciale accomodaties met wat extra luxe te huur, zoals de safaritenten en de panorama lodge die je op de foto ziet. Bekijk de pop up glamping hier.

Faciliteiten op het park

Nu met alle Coronamaatregelen is veel dicht, zoals het zwembad en de binnenspeeltuin. Maar gelukkig is er voor kinderen nog genoeg te doen. Zeker met mooi weer raken ze niet uitgespeeld in de speeltuinen die er zijn. Je kunt skelters huren en met een buggy op pad in de omgeving. Als het weer open mag is er ook een knutselacademie waar kinderen creatief kunnen zijn. Maar ook alle animatie start hier die je in de vakanties vindt. In ons weekend was er geen animatie. Er is zelfs een sauna op het park! Maar de topper vind ik wel de fluiterbootjes die je kunt huren. Dit hadden we graag gedaan als het niet zo koud was geweest…

Fluisterbootjes Molke

In de omgeving

Ook in de omgeving is er ook van alles te zien en te beleven. Je kunt naar de Sallandse Heuvelrug, De Apenheul, Wildlands Adventure Zoo, Dierenpark Nordhorn, de Spelerij, verschillende musea, maar ook naar Thermen Bussloo. Deventer ligt er in de buurt en dat vind ik persoonlijk ook een hele mooie plaats. Hellendoorn

Wij zijn dus op de testdag naar Hellendoorn geweest, een heerlijk pretpark voor vooral wat jongere kinderen. Onze dochter van 3 was net 90 cm en mocht in veel attracties! Ook zelf, wat ik best spannend vond, maar gelukkig ging het goed ;). Het park ligt op een kwartiertje rijden van Mölke.

Zoals je ziet hebben wij dus een topweekend gehad in Mölke. Bekijk het park hier