Monsta! Win dit grappige boek

Monsta! Win dit grappige boek

Ik ben Monsta! Niet meteen met je rode pen gaan zitten streepselen. Ik kan er ook niks aan doen dat ik speling zo moeilijks vint. Je kan me nu winselen bij die liefe juft Maike.

Monsta

In dit boekie had ik speciaal een kint uitgekozen, om bij hem onder het bed te wonen en hem elke dag te laten griezelen. Ik deej zo m’n best. Ik liet deuren kraakselen, verstopte knuffels, oefunde griezelgezichten (ik kan nu 47 verschillende!) en knakte mun knokkels. .Maar er gebeurselen helemaal niksepiks.

Monsta

Wie is Monsta?

Monsta is een grappig monstertje dat enorm zijn best doet om zijn kind te laten schrikken, leuk voor bijvoorbeeld Halloween. Bekijk het boek hier. Hij vertelt over zijn leven met zijn monster papa en monster mama. En nu wil hij een kind laten schrikken. Hij had: * zijn tanden extra scherp gevijld; * enge maskers gemaakt; * aan deurposten geknaagd; * deuren laten kraken; * knuffels verstopt; * met zijn knokkels geknakt; * zijn spierballen getraind; * aan het dekbed gesjord. Later in het boek blijkt hij nogal klein te zijn. En kinderen laten schrikken lukt dus niet. Hij legt daarover uit in het boek. Met grappig verkeerd gespelde teksten, want hij hij is niet goed in spelling. Hij vertrekt, zou het wel goed met hem aflopen?

Wat vind ik?

Het heeft wel wat weg van Monsters University. Ik vind de verkeerde spelling juist grappig bedacht en een mooie kans om met de kinderen te bespreken hoe het dan wel moet zijn. Wat bedoelt Monsta? En voor oudere kinderen: hoe moet je het dan wel schrijven. Leuk om te gebruiken voor een spellingsles. Het is best een lang boek met veel tekst en soms ook pittig. Ik denk dat het vooral leuk is voor wat oudere kleuters en kinderen in groep 3, die begrijpen het beter dan jonge kinderen.

Bekijk het boek hier

Win

Van de uitgever, De vier windstreken, mag ik een exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 11 mei mail ik de winnaar.

 

Kinderboek Monsta door Dita Zipfel