Moppereend Prentenboek van het jaar 2020 WIN

Moppereend Prentenboek van het jaar 2020 WIN

De Nationale Voorleesdagen zijn er weer bijna! Moppereend is het Prentenboek van het jaar 2020. Je kunt een van de drie exemplaren winnen.

Moppereend

Eend is mopperig, want haar vijver is opgedroogd. Ze kan niet zwemmen en ze heeft ook al niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijs wolkje boven haar hoofd. Helaas blijft Eend mopperig, ook als ze allemaal dieren tegenkomt die haar proberen te helpen. Ze vertellen allemaal iets over wat zij leuk vinden om te doen, maar daar vindt eend helaas niets aan. Zoals een gat graven met de hond, rollen in modderpoelen met varken, kleren eten met geit. Maar de grijze wolk wordt groter en groter. Maar dan gebeurt er iets met die grote grijze wolk waardoor Eend weer helemaal blij is…

Bekijk hier het boek met knuffel. 

Joyce Dunbar en Petr Horáček

Joyce Dunbar is bekend van vele Engelstalige boeken die niet allemaal vertaald zijn naar het Nederlands. De boeken van Petr Horáček wel, zoals Dieren tellen en Blauwe Pinguin die we hier thuis ook heel leuk vinden.

Moppereend Prentenboek van het jaar 2020 WIN

Nationale Voorleesdagen 2020

Moppereend Prentenboek van het jaar 2020

22 januari start de 17e-editie van De Nationale Voorleesdagen. Moppereend is gekozen tot Prentenboek van het jaar 2020. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari wordt er in Nederland voorgelezen uit Moppereend.

De Nationale Voorleesdagen is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB. De campagne benadrukt de voordelen van het voorlezen, zoals de positieve effecten op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De speciale mini-editie van het prentenboek is tijdens de Nationale Voorleesdagen voor maar €5,25 te koop in de boekwinkel. En er zijn nog negen titels die samen de Prentenboek Top Tien vormen, bekijk de titels hier.

Moppereend

Wat vind ik?

Ik vind het een lief boek, echt voor wat jongere kinderen. Ik las het voor aan onze dreumes van bijna twee jaar. Zij vond het leuk om te bekijken. Waarschijnlijk snapt ze het verhaal nog niet echt, maar dat kan vanaf drie jaar zeker wel. Ik vind het geschikt voor kinderen van drie en vier jaar, sommige vijfjarigen zullen het ook nog leuk vinden.

Het is een mooie boodschap dat je problemen alleen maar groter worden als je blijft mopperen. Ga in gesprek met anderen, ze zullen je proberen te helpen.

Win

Van de uitgever, Lemniscaat, mag ik twee exemplaren weggeven en ik heb nog een extra boek thuis liggen, ook met vingerpoppetje. Je maakt dus drie keer kans! Zet hieronder (op de site) een reactie als je mee wilt doen. Maandag 6 januari mail ik de winnaar.

Bekijk hier het boek met knuffel. 

 

Moppereend prentenboek van het jaar 2020; Nationale Voorleesdagen - Juf Maike