Naar school met een goede rugtas

Advertorial. Een goede rugtas is (zeker voor een kind op het middelbaar onderwijs) heel belangrijk voor de nog ontwikkelende rug en schouders. Ik stapte al snel over op een Eastpack, waar ik jaren profijt van heb gehad. Nog steeds neem ik altijd een rugtas mee naar school. 

Als brugpieper liep ik met zo’n leren tas over mijn schouder. Niet te doen. Te zwaar om te tillen met al die boeken die ik mee zeulde, ik kreeg al snel last van mijn rug.
Al snel stapte ik over op een rugzak. Een hele goedkope waarvan de hengsels al na een maand met een paar rafeltjes nog aan elkaar hingen.

Ik wilde een goede rugtas! Met van die stevige banden, zodat ik geen last kreeg van mijn schouders. Een stevig rugpand, zodat mijn rug het wel even vol kon houden. En van stevige stof zodat mijn overload aan boeken er niet uit vielen. Natuurlijk gingen de banden over mijn bagagedrager altijd kapot, dus moest ik de rugtas ook nog eens 12 km lang op mijn rug dragen tijdens het fietsen.

Ik spaarde voor een Eastpack. Het duurde even, want ‘in mijn tijd’ waren die krengen verrekte duur. Blij als een (jong) kind was ik toen ik eindelijk mijn zuur verdiende rugtas kon kopen. Hij heeft het wel een aantal zware middelbare schooljaren volgehouden. Ik (dat brave kind) durfde natuurlijk geen boeken in mijn kluisje te laten (o wee als er ineens een overhoring was), dus sjouwde ik alles elke dag heen en weer naar huis.
Juf Maike tasNog steeds neem ik elke dag een rugtas mee naar school met mijn lunch, wat boeken en papierwerk erin. Nu heb ik mijn eigen Juf Maike tas. Maar ook die is een keer aan vervanging toe. Grote kans dat ik weer over stap op die oude vertrouwde Eastpack met zijn goede kwaliteit.

Welke tas neem jij mee naar school? 

Banner gesponsord blog