Nepsneeuw maken: recept

Spelen met nepsneeuw is heel goed voor de fijne motoriek. Soms een beetje rommelig, maar vooral fantastisch spul om te voelen en mee te werken. Nepsneeuw maken is heel makkelijk met simpele ingrediënten. 

Nepsneeuw maken

Recept

Recept nepsneeuw

Het recept heb ik van Kleuterklasse. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: bloem en baby-olie. Ik houd van bakken en met een dreumes in huis baby-olie genoeg.
Ik gebruikte, net als juf Henrike, een kilo bloem met een half flesje baby-olie. En wat ruikt dat toch heerlijk! Als ik het spul nu in de klas gebruik, voel ik me ook een beetje thuis ;).
Je mengt het door elkaar en klaar is je nepsneeuw. Kind kan de was doen. En wat vind ik het zelf ook heerlijk zacht voelen!

Nepsneeuw

Fijne motoriek en sensopatisch

Voor kinderen is het heel fijn om het zachte nepsneeuw te voelen. Het is ontzettend goed voor hun fijne motoriek en om de spieren te trainen die ze later nodig hebben voor het leren schrijven. Je kunt er allerlei leeractiviteiten aan koppelen.

  • Letters schrijven in de sneeuw
  • Sneeuwballen maken en tellen
  • Vormen maken van de nepsneeuw
  • Voorwerpen van het thema verstoppen in de sneeuw
  • Loose parts erin stoppen

Spelen

Ons zoontje van bijna 2 jaar vindt het ook heerlijk om met de nepsneeuw te spelen. Zijn kleren zitten meestal onder de bloem, maar dat was ik er wel weer uit. ;) Ik geef hem een klein bakje om mee te spelen. Hij voelt erin en wil dat ik ballen maak, zodat hij die weer kapot kan knijpen. En door de geur vind ik het ook heerlijk om nepsneeuw te maken. Onze dreumes is er zo een half uur zoet mee. Plat drukken, verkruimelen, aan de kant doen om het plaatje in het bakje te kunnen zien, hij vindt het fantastisch. En hij ruikt ook heel lekker daarna natuurlijk door de baby-olie :).

Spelen met nepsneeuw

Na afloop wilde hij graag een klein beetje water in het bakje met een beetje bloem om lekker mee te kliederen. Gelukkig moest hij in bad, dus geen probleem. Dat geklieder is heel goed voor de fijne motoriek.

Meer recepten

Sneeuwklei maken

Frozen klei maken 

Sneeuw maken met maizena en scheerschuim.

Veel speelplezier met toch sneeuw! 

Nepsneeuw maken: recept