Nieky Holzen maakt vuist tegen pesten

“Wees een maatje, geen pestkop”. Met deze boodschap trapt Nieky Holzken, Glory wereldkampioen kickboksen, de antipestcampagne van Cartoon Network af. Met deze campagne sluit Cartoon Network aan bij de landelijke Week Tegen Pesten van 19 tot en met 23 september, die georganiseerd wordt door Stichting School & Veiligheid. 

De Nederlandse antipestcampagne “Wees een maatje, geen pestkop” maakt deel uit van een initiatief van Cartoon Network in heel Europa. Nieky Holzken is trots mee te werken aan de Nederlandse campagne: “Ik heb een hekel aan pesten en wil kinderen oproepen om ermee te stoppen. Vroeger kwam ik al op voor de kinderen die gepest werden en dat blijf ik doen. En iedereen kan wat doen tegen pesten: gewoon, door erover te praten met elkaar.”

Het online platform, buddy.cartoonnetwork.nl, biedt informatie over pesten door middel van onder andere gloednieuwe animatiespots. Deze animaties maken duidelijk wat de gevolgen zijn van pesten, gezien vanuit verschillende perspectieven: de pester, de toekijker en het slachtoffer. Ambassadeur Nieky Holzken is ook in de spot op Cartoon Network te zien. Kinderen die te maken hebben met pesten, direct of indirect, kunnen voor professioneel advies, relevante tips en ondersteuning terecht op buddy.cartoonnetwork.nl. 

Pestweb is in Nederland deskundige partner van de campagne. Op de website www.pestweb.nl kunnen leerlingen terecht die te maken hebben met pesten op school. Pestweb biedt aan de telefoon, in de chat en via e-mail een luisterend oor en geeft tips en advies zodat leerlingen pesten aan kunnen pakken.

Bij ons op school doen we ook mee met de week tegen het pesten. Met mijn klas leer ik liedjes aan, praten we over hoe we omgaan met elkaar en praten we over pesten.

Wat doe jij thuis of in de klas?