Nieuw seizoen Freeks Wilde Wereld

De kinderen uit mijn klas (vooral de jongens) zijn dol op Freek Vonk. Ze willen allemaal bioloog worden. Er komt een nieuw seizoen van Freeks Wilde Wereld. 

In het zesde seizoen van Freeks Wilde Wereld beleeft Nederlands bekendste bioloog weer veel spannende avonturen. Vanaf 7 november om 18.00 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

Freeks Wilde Wereld

Freek Vonk reist dit jaar naar diverse uithoeken op de wereld: van de jungle en het koraalrif in Belize, de woestijn van Jordanië tot de besneeuwde bossen van Zweden. Maar ook het Afrikaanse continent blijft niet onbereisd: Gabon, Kenia, Namibië en tot slot ontdekt Freek het magische Madagaskar.

Dieren die hij nog nooit eerder heeft gezien

Freek staat oog in oog met dieren die hij nooit eerder heeft gezien. De maki’s van Madagaskar met hun gekke namen als indri, sifaka en ringstaartmaki. Op dit eiland vindt hij ook heel veel goed gecamoufleerde gekko’s en kameleons. In Belize vangt Freek leguanen, krokodillen en slangen. Als de avond valt, schuwt Freek de donkere jungle niet om op zoek te gaan naar nachtdieren. De onderwaterwereld van Belize is minstens zo spannend, want wanneer hij een duik neemt, ontmoet hij de reuzen van de Caribische zee.

freek-met-ringstaartmaki-op-madagaskar

Onderzoeken

In Jordanië ziet Freek dromedarissen, steenbokken en giftige schorpioenen. Ook onderzoekt hij al dobberend in de Dode Zee of hier écht geen levend wezen te vinden is. Hoe heet het in de woestijn is, zo koud is het op de bevroren meren van Zweden. Daar gaat Freek ijsvissen en met husky sledehonden het bos in op zoek naar elanden, rendieren, veelvraten en bruine beren. Tijdens zijn spannende expedities geeft Freek altijd survivaltips om te overleven in de natuur.

Lees ook Freek over de leerkracht