Ik wil een prentenboek

Nieuwe landelijke boekhandelsactie Ik Wil Een Prentenboek!

Na de succesvolle actie Geef mij maar een boek, start op 7 april de nieuwe landelijke boekhandelsactie Ik Wil Een Prentenboek!

Missie boekhandelaren

De boekhandelaren willen kinderen laten opgroeien tussen de boeken. Ze willen ieder kind de kans geven voorgelezen te worden uit een eigen boek. Voorlezen is immers niet alleen een feest voor voorlezer en kind; het is ook de basis van geletterdheid en succes in de samenleving. Daarom stellen boekverkopers met ingang van dit jaar, ieder jaar in de aanloop van Pasen een prentenboekenklassieker ter beschikking voor een weggeefprijs. En wees er snel bij want OP = OP!

De Gruffalo

De Gruffalo

De Gruffalo is een van mijn favorieten op prentenboek gebied. Ook onze peuter vindt het boek fantastisch. Het boek verscheen voor het eerst in 1999 als The Gruffalo bij uitgeverij Macmillan in England, een prentenboek geschreven door Julia Donaldson en geillustreerd door Axel Scheffler. Dit duo heeft nog meer prachtige prentenboeken samen gemaakt. Denk aan Draak Dries, het recent verschenen Draak Dries en de vliegende dokters en Mannetje Tak.

Het verhaal

Het inmiddels veelvuldig onderscheiden verhaal gaat over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo. Van het boek zijn sinds 1999 meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht in 58 verschillende edities wereldwijd. in 2009 is de een animatiefilm verschenen die een Academy Award won en een BAFTA nominatie kreeg.

De nieuwe landelijke boekhandelsactie Ik Wil Een Prentenboek!

Ik wil een prentenboek!

Vanaf vrijdag 7 april kun je in heel Nederland De Gruffalo voor maar €2,- kopen bij alle boekhandels. Ook starten op vrijdag 7 april allerlei leuke acties rond voorlezen met het boek.

Ik Wil Een Prentenboek! is een initiatief van de stichting Geef mij maar een boek! die eerder met veel succes de actie Geef mij maar een boek! lanceerde waarbij binnen 14 dagen meer dan een kwart miljoen jeugdboeken hun weg naar jonge lezers vonden. De stichting wordt ondersteund door een brede groep boekverkopers en inkopers en werkt op actiebasis samen met vele gemeenten, bedrijven en instellingen.

Stichting De VoorleesExpress is bij de actie betrokken omdat zij met ruim vierduizend vrijwilligers actief is in meer dan zeventig steden en dorpen om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de taalomgeving thuis te verrijken.

Ik ga het boek zeker kopen voor de klas (thuis hebben we het al). Jij?