De Luizenmoeder

Nieuwe serie: De Luizenmoeder en ik vind ‘t hilarisch

Als ik maar het woord luis hoor, krijg ik al overal jeuk. De ochtend dat de luizenmoeders in de klas komen krab ik mijn hoofd, soms tot bloedens toe. En daar is nu een komische serie over gemaakt. 

De Luizenmoeder

In de nieuwe AVROTROS-serie ‘De Luizenmoeder’ stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met die stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent. De serie is elke zondag om 20.25 uur op NPO 3 te zien.

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.

Wat vind ik?

Ik ben dol op humor en aan alles zie je dat het behoorlijk over de top gedaan is. Een veel te zachtaardige directeur, een werkelijk overal mee bemoeiende moeder die ook nog eens aanpapt met de directeur. Een angstaanjagende juf die de ouders net zo behandelt als de kinderen. En een gescheiden moeder die er het beste van probeert te maken. En stiekem is het ook nog herkenbaar ook. Want wellicht uitvergroot, maar soms hebben wij leerkrachten ook best gekke trekjes. En kunnen sommige ouders ook echt over bijzondere zaken komen klagen.

De meningen over de serie zijn heel verschillend. Het is een beetje: hate it or love it. Ik zit in ieder geval elke zondag aan de buis gekluisterd, vond het hilarisch!

Je kunt de serie ook terugkijken bij de NPO.

Wat vind jij van de serie? 

Kijk ook: REVIEW DE KINDEREN VAN JUF KIET

BewarenBewaren