Bloggerstour NOT

Bloggerstour NOT 2017

(Door Suzanne) De NOT 2017 is inmiddels weer voorbij. Zaterdag 28 januari was de laatste dag dat professionals uit het onderwijs en de kinderopvang terecht konden op de tweejaarlijkse vakbeurs.  Ik heb meegedaan aan de eerste VIP bloggerstour NOT 2017 georganiseerd door EduEnVogue. Een leuke manier om kennis te maken met nieuwe producten en andere bloggers uit het onderwijs. 

Bloggerstour NOT 2017

Mees & Co

Onze tour start bij de stand van EduEnVogue waar Jeroen en Angela ons vertellen over het ontstaan van het kledingmerk Mees & Co. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de populaire truien, t-shirts en tassen met de opdruk “Meester.” en “Juf.”.
Met hun producten laten zij zien dat ze trots zijn op hun beroep. Iets wat ook zeker (uit)gedragen mag worden!

Meer weten: https://www.meesenco.nl/

Studio Tast

Studio Tast is een Eindhovense onderneming die gespecialiseerd is in onderwijsinnovatie. Middels hun product Loep laten zij zien hoe je de 21st century skills kunt integreren in je bestaande lessen. Loep is nu nog alleen verkrijgbaar voor het Voortgezet Onderwijs, maar er is ook een versie voor het Primair Onderwijs in de maak.
Naast Loep was er bij deze stand ook aandacht voor GoTo. Dit is een tekenrobot die kinderen eenvoudig via de computer kunnen programmeren. Op deze manier maken kinderen interactieve kunst en leren ze ook nog spelenderwijs programmeren.

Meer weten: http://www.studiotast.com/loep.html

Plint

Plint is bekend van de posters waarop gedichten met prachtige illustraties staan afgebeeld.
Sinds kort brengen zij ook het tijdschrift “Dichter” uit. Hierin vind je maar liefst 75 gedichten van 25 verschillende dichters.
Het tijdschrift is los verkrijgbaar, maar je kunt je er ook op abonneren. Een makkelijk middel om poëzie in de klas meer onder de aandacht te brengen.

Meer weten: http://www.plint.nl/dichter-1/

Leraren met Lef

Leraren met lef staan voor krachtig leraarschap. In het onderwijs gebeurt zoveel van bovenaf, maar Leraren met Lef wil juist het onderwijs op een hoger niveau tillen van onderaf. Leraren inspireren elkaar met positieve energie. Leraren met Lef organiseert workshops, manifestaties en trainingen door het hele land.
Ook geschikt voor Directeuren met Durf.

Meer weten: https://lerarenmetlef.nl/

Jong Ondernemen

Om ondernemende talenten te onderzoeken en ontwikkelen heeft de stichting Jong Ondernemen twee lesprogramma’s gemaakt voor het basisonderwijs. Voor groep 5/6 is dat het Vakantie-eiland, waarin kinderen worden uitgedaagd om een commercieel vakantie-eiland te bouwen. Voor groep 7/8 is het programma Pop-up store verkrijgbaar. De leerlingen runnen daarin hun eigen winkel die ze opzetten middels een fictief startkapitaal.

Meer weten: https://www.jongondernemen.nl/ondernemenmetjeklas

De Stulp

De Stulp bestaat inmiddels al 60 jaar en is alom bekend om de vele stickers, beloningsplaatjes, kaarten en posters die de kinderen extra motiveren.
De Stulp biedt een groot assortiment aan, dus voor ieder wat wils. De Stulp stelt het kind centraal en wil graag bijdragen aan een goed leerklimaat.

Meer weten: http://www.destulp.nl/

EduEnVogue

En tot slot EduEnVogue, de organisatie van de bloggerstour. EduEnVogue staat voor leerkrachten met ambitie en stijl. Jammer genoeg heeft het onderwijs een nogal stoffig imago. EduEnVogue zet zich in om het imago van de leerkrachten te verbeteren.
Dus niet langer in je fleece-vest voor de klas, maar laat je inspireren door EduEnVogue. Naast stijladvies vind je er ook de nieuwste wetenswaardigheden uit onderwijsland.

Meer weten: http://eduenvogue.nl/

Lees ook: MIJN TIPS VOOR NOT 2017

De afbeelding komt van EduEnVogue.