nijntje op de fiets: WIN

nijntje op de fiets: WIN

Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen, hoera! Ik heb een leuke winactie voor de jongere kinderen die hier goed bij past: nijntje op de fiets!

nijntje op de fiets

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 kwam het boek nijntje op de fiets in XL formaat uit. nijntje droomt van fietsen als ze later groot is. Ze wil langs de bloemen, de vijver, het bos om op weg te gaan naar tante trijntje pluis op de heuvel. Ze heeft zelfs zin zin om in de regen te fietsen.

Bekijk het boek hier.

nijntje op de fiets: WIN

Wat vind ik?

Zo leuk dat er weer XL versie van een nijntje boek is. En deze past wel heel goed bij de Kinderboekenweek met thema reis mee natuurlijk! Ik vind het fijn om een grote versie in mijn hand te hebben. Jonge kinderen kunnen hierdoor de platen goed zien.

Ik moest even wennen aan de stijl, vroeg me af of het wel van Dick Bruna was. Er zit wat minder een verhaal in dan de andere boeken. Maar er wordt wel verteld waar je allemaal langs kan fietsen. Dat biedt kans voor mooie gesprekken. Waar reizen de kinderen graag langs en waarom? En natuurlijk is het geschreven door de “vader” van nijntje.

Ook leuk dat er ook andere aspecten van het fietsen voorbij komen, zoals regen en van en heuvel af fietsen. Dat herkennen de kinderen vast van achterop de fiets zitten.

nijntje op de fiets: WIN

Tips

  • Bespreek of het kind wel eens op de fiets gaat. Waar gaat het naar toe? En wat vind hij of zij het mooiste om te zien onderweg?
  • Met welke vervoersmiddelen kun je nog meer rijden?
  • Ontwerp een nieuwe fiets voor nijntje. Eentje die echt helemaal bij haar past en vertel ook waarom.
  • Bekijk een fiets goed met elkaar: welke onderdelen zitten eraan?

Bekijk het boek hier.

Win

Je kunt een exemplaar van het boek winnen. Zet hieronder (op de site) een reactie als je mee wilt doen en voor wie. Maandag 7 oktober mail in de winnaar.