nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek

nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek

Vanwege de verjaardag van nijntje, van wel 65 jaar, komt Ravensburger met een nieuw tiptoi spel: nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek. Het is een startersset met de bekende pen en een leuk prentenboek vol taal en spelletjes.

nijntje tiptoi® geluiden- en prentenboek

Kinderen ontdekken met het boek, dat vol staat met prachtige en vrolijke illustraties, spelenderwijs de wereld van nijntje. Door met de bijgeleverde tiptoi®-stift op een plaatje of een tekst te tippen, gebeurt er altijd iets! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen.

Bekijk het hier

Hoe werkt het?

Het boek van nijntje staat al op de stift, het enige wat je hoeft te doen is het activeren via een bepaalde knop in het boekje. De stift kun je dus ook voor andere boekjes gebruiken, bekijk ze hier. Je kunt per bladzijde kiezen voor het oplezen van de woorden, een spelletje, een verhaaltje of muziek met nijntje, maar ook met de hele familie pluis, knorretje, betje, snuffie en alle anderen.

Bekijk ook het nijntje voorleesfeest

Met het zoekspel leer je de familie en vrienden van nijntje kennen. Je moet bijvoorbeeld op zoek naar de tante van nijntje en haar vriendin betje. Op elke bladzijde beleeft nijntje een nieuw avontuur, zoal het strand, de dierentuin en haar verjaardag.

tiptoi nijntje

Volop leren!

Met het nijntje geluiden- en prentenboek vergroten kinderen spelenderwijs hun woordenschat. Door spelletjes te spelen en naar liedjes te luisteren, leren ze, door eenvoudig te begrijpen zinnen, woorden uit hun speelwereld kennen. En nijntje is nog steeds heel populair onder jonge kinderen. Onze dochter vindt het nijntje museum ook helemaal geweldig.

tiptoi nijntje

Wat vinden wij?

Onze dochter ging heerlijk aan de slag met de stift. Het is eigenlijk vanaf drie jaar, maar het meeste kan ik wel samen met haar doen. Alleen de stift zelf gebruiken vindt ze nog wat lastig, dus die houden we samen vast. Wat oudere kinderen kunnen zelfstandig met het boek spelen. Ze vindt het heel leuk om te luisteren naar de verhalen en de liedjes. Het is een leuke afwisseling van het voorlezen, want dat doet de stift! Ik denk dan ook dat we ook wat andere boekjes voor haar zullen kopen, zodat ze straks er zelf lekker mee aan de slag kan. Ideaal voor op een druilerige dag om kinderen lekker te laten luisteren zonder schermpje.

Bekijk het hier

Er staat een affilite link in dit blog