Nog eens 7 tips met gekleurde rijst

Heerlijk exploreren met gekleurde rijst. Ik bedacht er al eens 16 tips bij. Nu nog eens 7 tips om spelend te leren en te ontdekken met gekleurde rijst. 

Het recept schreef ik ook al eerder op het blog met de tips.

Deze keer liet ik mijn zoontje van bijna twee spelen met de gekleurde rijst. Door de gevallen rijst zag je de grond niet meer, maar dat hoort bij ontdekken ;). Ondertussen bedacht ik allerlei tips.

Sorteren op kleur

Sorteren op kleur rijst

Laat de kinderen voorwerpen zoeken in dezelfde kleur als de rijst en erbij leggen.

Dieren in de rijst

Plastic dieren in de rijst

Zet plastic dieren in de rijst. De kinderen kunnen spelen dat de rijst het voer is, of het hooi waar ze in kunnen liggen, of ze kunnen de dieren erin verstoppen.

Plastic eieren

 

Plastic eieren gekleurde rijst

Speel met de plastic eieren en de gekleurde rijst. Laat de kinderen dezelfde kleur rijst in het ei doen. Maak een schudkoker met de rijst of laat de kinderen zelf ontdekken met de eieren.

Voorwerpen in de rijst

Voorwerpen in de rijst

Leg allerlei voorwerpen in de rijst, zoals grote en kleine lepels, vorken, bekertjes, etc. Laat je kind ontdekken met alle materialen.

Plastic bekers

Plastic beker gekleurde rijst

Toevallig hadden de plastic bekers van Ikea nagenoeg dezelfde kleur als de gekleurde rijst die ik heb gemaakt. Mooi om te sorteren dus! Je kunt de rijst ook fijn heen en weer gieten met de bekers.

Recept

Recept

Maak of laat de kinderen recepten maken voor bij de gekleurde rijst. Met dit recept heb je bijvoorbeeld 2 lepels gele rijst, 4 bekers groene rijst en 3 eieren roze rijst nodig.

Grabbelen

Grabbelen

Verstop kleine voorwerpen in de rijst, zoals paaseitjes. Laat de kinderen de voorwerpen grabbelend zoeken.

Hoe laat jij de kinderen spelen met gekleurde rijst?