Nostalgisch speelgoed voor de kinderboekenweek

Als ik aan opa en oma denk, denk ik ook aan speelgoed van vroeger. Zo weet ik nog dat ik altijd bij opa en oma in oude Donald Duckjes las en met plastic blokken speelde die van mijn moeder geweest waren. Leuk om mee te nemen naar de klas. 

Nostalgisch speelgoed voor de kinderboekenweek

Blokkenpuzzels

Bij mijn oma thuis lagen ook altijd houten blokken. Van die grote om mee te bouwen, blokken met letters, maar ook met een illustratie erop om aan elkaar te puzzelen.

Op de website de oude speelkamer vind je veel nostalgisch speelgoed. Zo leuk om weer eens te snuffelen!

Telefoon

oude telefoon

Ken je die oude draaitelefoons nog? Voor mijn zoontje hebben we bij de kringloopwinkel een oude speelgoed draaitelefoon van Fisher-Price op de kop weten te tikken.

Dokterstas

Een plastic setje om dokter te spelen bestaat al heel lang en wordt nog steeds goed verkocht.

Houten trekfiguur

Onze opa’s en oma’s hadden er al een, al dan niet door hun vader zelf gemaakt, een houten trekdier. Nog steeds kun je ze in alle sorteren maten kopen.

Knikkers

knikkers

Onze opa’s en oma’s speelden er al mee: knikkers. Zijn niet weg te denken in de kindercarriere.

Klok

music-box-teaching-clock-e1452176938439

Van Fisher-Price kreeg ik een nostalgische klok die ik nu heel goed in de klas kan laten zien. Er zit een leuk ‘oud’ muziekje in die je af kan laten spelen door de klok op te winden. Veel kinderen hebben vroeger leren klokkijken met deze klok zo ook de kinderen in mijn klas. Ze zullen er de hele uren snel op kunnen ontdekken. De klok is nu overal te koop.

Blikken speelgoed

Heel veel speelgoed uit die tijd maakten de kinderen zelf en dan voornamelijk uit blik. Ook werden er wel blikken autootjes verkocht.

Teddybeer

Teddy beer

Nu zijn de knuffels is allerlei soorten en maten te koop. Maar vroeger zal menig kind een teddybeer hebben gehad.

Aan welk speelgoed bewaar jij goede herinneringen?