NOT 2019; mijn tips

NOT 2019; mijn tips

NOT 2019 komt eraan! De Nationale Onderwijs Tentoonstelling is er van 22 tot en met 26 januari 2019. Ik geef je mijn tips voor deze toffe dagen. 

Wat is NOT 2019?

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) is het grootste event voor onderwijzend Nederland. Het richt zich op de Kinderopvang, het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs.

Het thema van de editie van 2019 is ‘De sleutel voor beter onderwijs’. Je kunt er collega’s ontmoeten, netwerken en geïnspireerd worden voor je onderwijspraktijk. Uitgeverijen laten natuurlijk de nieuwste materialen zien. Je kunt aan veel workshops en sessies deelnemen en demonstraties mee maken.

Nieuw

De NOT 2019 is overzichtelijk ingedeeld in segmenten:

 • Didactiek
 • Technologie & ICT
 • Dagtrips, Theater en Cultuur
 • Opleiding, Advies en Beleid
 • Facilitair en Inrichting

De Bloggersstraat, de Onderwijs Mancave en -Catwalk zijn nieuw dit jaar.

De Mancave wordt georganiseerd door Mandaad en VeelMeerMeester!, op initiatief van Leraren met Lef. Er zijn inspirerende gesprekken, actieve spellen, interviews, creatieve uitdagingen en een minionderzoek over diversiteit op de basisschool.

In de Bloggerstraat zullen bekende onderwijsbloggers dagelijks ‘live vanaf de NOT’ gaan bloggen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en kennis te delen.

Activiteiten op de NOT 2019

Ik heb veel online gezocht naar de activiteiten van deelnemers van de beurs. Los van de sessies is er niet veel te vinden over wat er in de stands te vinden is. Wel wordt overal gezegd dat de standhouders je graag van informatie voorzien. Mijn tip is dan ook: zet vast voor jezelf op een rijtje waar je meer over wilt weten. Ben je bijvoorbeeld aan het oriënteren op een nieuwe methode? Maak dan een afspraak bij een uitgever. Wil je op zoek naar buitenspeelmateriaal? Ga dan naar het grote plein dat daar speciaal voor ingericht is.

Oftewel: maak een plannetje voor jezelf, want de beurs is groot en in een dag heb je nooit alles gezien.

Onderaan zet ik wel een aantal tips die ik voor je vond.

Sessies

Er zijn verschillende sessies die je kunt volgen om zelf ook weer van alles te leren. Let op! Hier moet je jezelf wel voor aanmelden. Als je je aanmeldt voor de NOT 2019 (dat kun je gratis doen), krijg je alle workshops te zien waar je je voor kunt aanmelden. Je kunt op van alles filteren: doelgroep waar je aan lesgeeft, of je docent bent en waar je interesse ligt, ook op onderwerp dus. Klik ook vooral door naar pleinen, want daar vind je dus de sessies op de verschillende pleinen, zoals het Kinderboekenplein.

 • Helaas zijn de sessies van Anton Horeweg al volgeboekt, want die zou ik graag volgen! Hij schreef mooie boeken over gedragsproblemen in de klas.
 • Ook zijn er sessies over bewegend leren te volgen, populair, dus lijkt me zeker boeiend!
 • Op het Kinderboekenplein vind je allerlei workshops, van bekende digitale leerkrachten én schrijvers en illustratoren.

Leuk of handig om te doen

 • Bij Noordhoff uitgevers kun je op de foto met de figuren uit Ambrasoft of met de wereld. Maar je kunt er ook met de auteurs van de methodes praten.
 • Ga vooral ook langs bij curriculum.nu als je meer wilt weten over het nieuwe curriculum en/of over hoe je mee kunt denken.
 • Ga ook naar het programmeerplein. Ik ben dol op programmeren met de kinderen, vooral om bepaalde vaardigheden te oefenen. De workshops en sessies op het Programmeerplein worden verzorgd door Bomberbot, FutureNL en Stichting SkillsDojo.

Waar ben ik te vinden?

Je kunt mij ook op verschillende plekken tegenkomen op de NOT 2019.

 • Woensdag 23 januari 13.30 uur geef ik de workshop Hoe ik een succesvolle bloggende juf werd bij Kleuteruniversiteit op het Kinderboekenplein (even doorklikken naar pleinen dus (bovenaan op de knop doorgaan).
 • Vervolgens signeer ik om 14.15 uur die dag mijn boek Naar school bij Clavis Uitgeverij op het Kinderboekenplein.
 • Op zaterdag 26 januari kun je met me lunchen van 12.00 – 14.00 uur op de bloggerstraat. Met een heuse Meet & Greet (moet ik zo om lachen ). Je kunt me aan het (bloggende) werk zien en alles vragen. Én: ik betaal de lunch voor de eerste die langskomt!

Meer blogs

Houd ook zeker de site in de gaten tijdens de NOT 2019, want ook dan zal ik mijn tips direct na mijn bezoek delen.

Kijk op de site van NOT voor meer informatie.

NOT 2019