Ongelofelijke grotten, mee op ontdekkingstocht in Omniversum

Ongelofelijke grotten, mee op ontdekkingstocht in Omniversum

Door Astrid. Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober) en in de herfstvakantie (14 en 15 oktober en 21 en 22 oktober) organiseert Omniversum samen met Stichting C3:  Amazing Lab.
Jonge bezoekers worden zelf onderzoekers. Kinderen bezoeken de spannende grootbeeldfilm Amazing Caves en doen zelf wetenschappelijke experimentjes in de foyer van het Omniversum.

Amazing Lab

In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is. En dat was het inderdaad niet! Het was top.

Op weg naar de film

Samen met mijn kinderen (14, 12 en 10 jaar) mocht ik naar deze film. 3 tieners, lekker kritisch dus ze konden mij goed adviseren en een mening vormen.

Wie nooit eerder in het Omniversum geweest is, moet zéker gaan deze herfstvakantie! Het is een hele belevenis.
Het is het grootste grootbeeldfilmtheater van de Benelux! Een 180 graden filmeffect. 36 meter breed en 7 verdiepingen hoog!
3D is er niks bij… althans… dat vonden mijn jongste dochter en ik.

Het fijne van deze filmzaal is ook dat je niemand voor je hebt zitten, althans… zo lijkt het. De mensen die voor je zitten zitten eigenlijk onder je knie, zodat je niemand voor je hebt en je volledig boven, onder en rondom je kunt kijken. Het was fantastisch!

Bekijk ook: HOERA, HERFSTVAKANTIE!

Meegezogen in de film

We werden in de film ‘meegezogen’. Prachtige beelden en spannende momenten. Je gaat écht mee met de onderzoekers en soms hielden we onze adem in. Wat een prachtige beelden, goed gekozen muziek en hoe leuk ook… in de film zien we een van de onderzoekers (die ook klassenassistent is) contact hebben met haar leerlingen via een website.
Deze website kun je zelf ook bezoeken.

Wat vonden mijn kinderen?

Na afloop van de film heb ik uiteraard mijn kinderen gevraagd wat ze er écht van vonden. Het was meer dan ze er van verwacht hadden. Ze hadden namelijk (alle3) gedacht dat het best saai zou zijn. Een informatieve film als je vrij bent… Maar ze vonden het spannend, mooi en “het leek net of we erbij waren mam!”

Naast deze film draaien er meer films de komende periode, kijk daarvoor op de website van het Omniversum voor meer informatie.

Herfstvakantie

Omdat de herfstvakantie bijna begint en het de week van de Wetenschap is. kunnen kinderen voor of na de film zelf op expeditie. Het Omniversum heeft namelijk een eigen Amazing Lab.

Ontdek hoe spannend wetenschap kan zijn!
In de weekenden van de herfstvakantie ( za 14 en zo 15 oktober en za 21 en zo 22 oktober)

Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen in het Amazing Lab op drie werktafels spannende experimentjes uitvoeren die met de film te maken hebben.

  • In het IJslab ontdek je of je ook van andere vloeistoffen dan water ijs kunt maken.
  • In het Vloeistoflab onderzoek je welke vloeistoffen wel of niet mengen en welke je             zelfs kunt stapelen.
  • En in het Bacterielab leer je hoe bacteriën die niet zelf zwemmen, vliegen of lopen,            toch kunnen reizen.

Amazing Caves draait om 10.00 en 13.00 uur. Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum is 7, 8, 14, 15, 21 en 22 oktober open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.