The Polar Express

Online kerstfilms voor kinderen

Hoera, het is kerst! Heerlijk in de klas wat films kijken (als het kan met de rechten). Fijn bij familie op bezoek, of in je pyjama op de bank kerstfilms kijken. Maar wat zijn dan online kerstfilms voor kinderen die je kunt kijken? 

Online kerstfilms voor kinderen

Disney plus

We hadden een abonnement op Disney plus, heerlijk al die Disneyfilms! Bekijk het hier

Als je nog een dvd speler hebt, vind je hier leuke films om te bestellen.

Frozen

Frozen fever

Natuurlijk, Frozen past sowieso heel goed met kerst met al die sneeuw. Maar er is ook een speciale korte online kerstfilm, Frozen fever, waarin Olaf op zoek gaat naar kersttradities.

Nightmare before Christmas

Dit is echt mijn favoriete kerstfilm, alleen al vanwege de muziek. Al is het niet per se een feel good kerstfilm en kan het voor sommige kinderen nog wat griezelig zijn. Ik ben dol op griezelen en vind het tof bedacht dat ze de kerstman ontvoeren.

Home alone

Wil je echt een ultieme kerstfilm zien? Home alone staat ook op Disney plus als online kerstfilm.

Verder vind je er nog Santa Claus, Narnia, De notenkraker, The muppets Christmas Carol en Miracle on 34th street. Stuk voor stuk echte kerst klassiekers.

The Muppet Christmas Carol

muppet christmas carol

Deze film heb ik al zo vaak gezien! Het originele kerstverhaal van Scrooge, maar dan verteld en gespeeld door The Muppets. Hilarisch en prachtig om te zien!

Netflix

We hebben al een tijdje een abonnement op Netflix en dat kan ik iedereen aanraden. Ik gebruik mijn account zelfs wel eens in de klas om een fijne film te kijken met de kinderen. Officieel mag dit geloof ik niet vanwege de rechten.

The Polar Express

The Polar Express

The Polar Express is een van mijn favorieten. Het geloof in de kerstman wordt weer bij kinderen ingeblazen door een speciale kersttrein. Ik ben altijd al fan van Tom Hanks en onze peuter is fan van treinen. Win-win, kijken we deze film mooi samen.

How the Grinch stole christmas

Dr-Seuss-How-The-Grinch-Stole-Christmas-Gallery-1

Gemaakt naar aanleiding van het beroemde boek van Dr. Seuss en (vind ik) het beste karakter van Jim Carrey. The Grinch haat kerst en probeer het te verpesten voor iedereen. Tot er een lief meisje in het kerstdorp heel aardig doet tegen the Grinch.

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles is een Netflix klassieker waarvan inmiddels deel twee ook online staat. Twee kinderen belanden per ongeluk in de slee van de kerstman en beleven zo allerlei avonturen.

Een jongen met de naam kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis

Het boek vond ik geweldig, bekijk het hier! En sinds deze kerst (2021) staat ook de film exclusief op Netflix.

Televisie

Ik heb een abonnement genomen op NPO Start waar veel te kijken is rond kerst.

Alleen op de wereld

Rudy’s grote kerstshow

Ook een serie, maar wel leuk om te kijken: Rudy’s grote kerstshow waarin Rudy, een bekende eindzanger, wordt ontvoerd. Bekijk het hier

Kerst met Linus

Kerst met Linus is een serie, maar heerlijk om achter elkaar te kijken, of elke dag een aflevering.

Midden in de winternacht

Midden in de winternacht kun je bekijken op NPO Start. Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst. Helaas is Moos de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg van hem neergestort. Dus nu moet hij vliegensvlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Zal het Max en Moos lukken de Kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen?

Youtube

De Sneeuwman is zo’n mooie lieve film! Ik kijk het liefste elk jaar. Ook vanwege het prachtige liedje dat Nightwish een keer gebruikte voor een album.

De sneeuwman

Welke film ga jij kijken? 

Er staan affiliate links in dit blog.