Ontdek met de hele familie hoe energie werkt in NEMO

Ik ben er een aantal keer geweest en elke keer verbaas ik me over alle mogelijkheden in NEMO. Speciaal in de zomer gaan jong en oud samen op onderzoek uit in de Familiewerkplaats die in het teken staat van ‘energie.’

De familiewerkplaats

Hoe werkt een magneet, kun je een ballon laten racen en waarom werkt een schakeling juist wél of niet? Van 9 juli t/m 4 september gaan jong en oud samen op onderzoek uit in de Familiewerkplaats die in het teken staat van ‘energie’. Een zomervakantie lang zijn er experimenten en workshops waarin de bezoekers gestimuleerd worden om samen oplossingen te verzinnen, deze te maken, te testen en weer te verbeteren.

Techniek

Techniek wordt steeds belangrijker in onze veranderende maatschappij. De 21st century skills worden ingezet om straks aan alle eisen van de maatschappij te kunnen voldoen. En dit kun je nu als familie samen doen.

NEMO-Familiewerkplaats-Fotos-DigiDaan

Energie

De Familiewerkplaats is de grote editie van de populaire Werkplaats op de tweede verdieping van het museum. In de Familiewerkplaats gaan bezoekers aan de slag met verschillende workshops en experimenten waarbij samenwerking en een onderzoekende houding worden gestimuleerd. Ze krijgen antwoord op vragen als: ‘Waarom zweet je als je het warm hebt?’ en ‘Smelt een ijsblokje sneller op hout of op aluminium?’. Door een ballonwagen te maken zien bezoekers hoe je energie tijdelijk kunt opslaan in de vorm van lucht onder spanning. Ook onderzoeken ze de relatie tussen magnetisme, elektriciteit en beweging in verschillende experimenten.

Tentoonstelling Energetica

Buiten, op het dak van NEMO, is de nieuwe tentoonstelling Energetica te bezoeken. Hier ervaren bezoekers de energie uit wind, water en zon en gaan ze de strijd aan met de natuurkrachten. Deze tentoonstelling op het dak is gratis te bezoeken.

Praktische informatie Familiewerkplaats

Bezoekers kunnen in de Familiewerkplaats samen deelnemen aan verschillende workshops: ‘Race met een ballonwagen’, ‘Laat het lampje branden’, ‘Regel de temperatuur’ en ‘Maak een magneet’. De Familiewerkplaats is van 9 juli t/m 4 september dagelijks van 11.00 – 17.00 uur geopend, gratis toegang met je NEMO entreekaartje. Meer informatie over de Familiewerkplaats is te vinden via: www.nemosciencemuseum.nl/familiewerkplaats.

  • Toegangsprijs NEMO vanaf 4 jaar: € 15,00
  • Museumkaart: gratis

NEMO Science Museum is deze zomer dagelijks geopend van 10.00 – 17.30 uur. Het dakplein met de tentoonstelling Energetica is t/m 4 september toegankelijk tot 21.00 uur.

Ik wil gaan en jij?