Mijn top 10 om te ontspannen

Mijn top 10 om te ontspannen

Lesgeven is een drukke en intensieve baan. Daarnaast ben ik ook moeder en blogger, druk dus. Toch kan ik ook goed ontspannen. Mijn top 10 om te ontspannen. Hoe ontspan jij? 

Mijn top 10 om te ontspannen

1. Een boek lezen

Ik probeer dit veel te doen, maar soms blijft mijn mobieltje zo aan mijn hand kleven ;). Gelukkig lees ik veel voor, heerlijk zo’n geniet momentje met onze peuter. Daar ontspannen we allebei van. Het lukt me nog wel aardig om ook veel vakliteratuur en kinder- en Young adultboeken te lezen.

Lees ook: 25 TEKENEN DAT JE BOEKVERSLAAFD BENT

2. Naar de sauna

sauna

Ik ga regelmatig naar de sauna. In elke vakantie wel een keer met mijn man, maar ik ga ook vaak even zelf. Gisteravond nog kocht ik een tien badenkaart voor de avond. Ik ga wel ongeveer een keer per maand op de vrijdagavond naar de sauna. Opgietingen zijn mijn favoriet, afgewisseld met een leessessie en een lekker drankje in het restaurant. Gelukkig zijn mobieltjes hier verboden ;).

3. Bloggen

Hoewel het ook een deel mijn werk is, voelt het nog steeds als een grote hobby. Ik vind het heerlijk om te schrijven, hier ontspan ik dus ook van.

4. In bad

Sinds we verhuisd zijn in mei hebben we een bad. En de uitspraak ‘als je hem hebt, dan gebruik je ‘m nooit meer’ geldt zeker niet voor mij. Ik ga toch zeker een keer per week in bad. Met een boek of een tijdschrift en soms een wijntje, heerlijk!

Lees ook: HOE IK MIJN WERKDRUK LAAG HOUD

5. Spelletjes doen

Dit is bij ons standaard in het weekend, meestal de zaterdag- en de zondagavond. We vinden het heerlijk om samen spelletjes te spelen. Ons favorieten van dit moment zijn Machiavelli, Het Dorp en Machi Koro.

6. Netflix and chill

Ik kan niet meer zonder Netflix. We hebben zelfs ons kabelabonnement van de televisie opgezegd, geen commerciële zenders meer nodig. Mijn favorieten van dit moment: Nederlandse films en Gilmore Girls. Ik heb de nieuwe delen al gezien, nu kijk ik de gehele serie weer terug.

Lees ook: HOE IK RELAXED DE EERSTE SCHOOLWEKEN DOOR KWAM

7. Naar het theater, een concert of de bioscoop

Naar de bioscoop doe ik zo af en toe, bijvoorbeeld laatst naar De kinderen van juf Kiet. Maar naar het theater of naar een concert gaan vind ik ook heerlijk. Een aantal keer per jaar ben ik in Tivoli Vredenburg te vinden, voor bijvoorbeeld Blaudzun, David Gray of Di-rect. Aan het einde van de zomervakantie was ik zelfs op Lowlands, wat een feest!

8. Op vakantie

Het liefst ga ik elke vakantie en elk weekend weg, beetje kostbaar en soms zijn er nou eenmaal wat klusjes te doen. Ik vind het dus wel fantastisch dat ik steeds meer kleine reisjes mag ondernemen voor de site.

9. Naar een museum

Gelukkig vindt onze peuter het ook leuk om erop uit te gaan. We zijn regelmatig samen in het nijntje museum of een ander museum te vinden.

Lees ook: Erop uit 

10. Knutselen en fröbelen

Waar ik ook van geniet is van knutselen en fröbelen met onze peuter. Samen koekjes bakken, klei maken of knutselen. Ik vind het heerlijk en onze zoon gelukkig ook.

Uitgelichte foto: Shutterstock