Ontspannen in de vakantie? Puzzelen met de kerst puzzel van Ravensburger

Ontspannen in de vakantie? Puzzelen met de kerst puzzel van Ravensburger

(Door Manon) Als juf ben ik altijd op zoek naar ontspanning in de vakantie. Even rust in mijn hoofd, even nergens aan denken. Deze vakantie mocht ik de Disney kerstpuzzel van Ravensburger uitproberen en dat was een succes! Uren puzzelen, heerlijk ontspannen!

Disney

Onze kinderen vonden de puzzel meteen interessant, omdat de kerst puzzel van Ravensburger  een Disney puzzel is met alle bekende Disney figuren er op. Samen keken ze naar de plaat en vertelden ze wie ze er allemaal op konden vinden. Het deed ze denken aan ons uitstapje naar Euro Disney twee jaar geleden. Het leuke aan deze puzzel is dat er van alles op gebeurt, dus er is veel te zien.

Puzzelen

Puzzelen was iets wat ik al lang niet meer gedaan had. Althans, niet zelf. Met de kinderen maken we wel vaker puzzels, maar een puzzel van 1000 stukjes, dat was echt al lang geleden. Allereerst ben ik begonnen met het sorteren van de kantjes. Dat was wel even een werkje. Maar toen ik ze allemaal gevonden had, lag de rand van de puzzel er snel genoeg. Daarna de rest van de stukjes op onze grote tafel gelegd en meteen maar een beetje gesorteerd op kleur. Veel gezichten herken je meteen op de plaat dus je hebt meteen al een idee waar die stukjes moeten liggen.

Lees ook:  ONTSPANNEN HOE DOE IK DAT

Samen

Ondanks dat de puzzel 1000 stukjes heeft, wilden de kinderen graag helpen. Omdat ik de stukjes al grotendeels gesorteerd had, lagen bijvoorbeeld de stukjes van Donald Duck allemaal bij elkaar. Toen Lenn wilde helpen is zij aan Donald begonnen. Het lukte haar goed en Donald Duck was zo goed als klaar. Ze zocht er nog wat stukjes bij en hielp her en der nog een stukje aan leggen. Ook iedereen die deze vakantie bij ons binnenwandelde schoof even aan om mee te puzzelen. Ik stak ze zelfs aan om zelf ook te gaan puzzelen!

Moeilijk

Het laatste stuk was het moeilijkste stukje. Er bleven heel veel blauwe puzzelstukjes over, dus dat was echt even goed passen en meten. Goed kijken wat voor soort puzzelstukje ik nodig had en sommige stukjes wel op tien plaatsen passen voordat het goede plekje gevonden was. Uiteindelijk lagen alle stukjes er in en was de puzzel klaar. Wauw wat een mooi gezicht! De kindjes waren er helemaal trots op!

Ontspannen

Ik kan je zeggen dat de puzzel een groot succes was. Heerlijk ontspannen lekker samen puzzelen. Niet te veel nadenken en gezellig samen aan de grote tafel zitten. Dat gaan we zeker vaker doen!

Ravensburger

Ravensburger heeft een groot assortiment aan puzzels. Voor kinderen en volwassenen is er volop keuze. Ook in het aantal stukjes is de keuze groot, je hebt puzzels van 49 stukjes, 100, 500 stukjes, 1000 of zelfs van 2000 stukjes. Ook kun je er een puzzel laten maken met je eigen afdruk er op. De kwaliteit van de puzzel is super, de stukjes passen goed in elkaar en schuiven niet zo erg.

Onze favoriet blijven toch wel de Disney puzzels, we hebben inmiddels al een nieuwe besteld voor de volgende vakantie!

Ontspannen in de vakantie? Puzzelen met de kerst puzzel van Ravensburger