Seizoensboom Sinterklaashoeken

Onze Sinterklaashoeken thuis

Sinterklaas is mijn favoriete feest van het jaar. Nu ik een peuterzoon heb, kon ik ook thuis heerlijk los gaan met leuke versieringen. Ik geef je een kijkje in onze Sinterklaashoeken thuis. 

Onze Sinterklaashoeken thuis

Verkleedkleding

Verkleedkleding Sinterklaas

Natuurlijk hebben we verkleedkleding! Ik heb dit aan de staande lamp in de woonkamer gehangen, zodat onze hulp Sinterklaas er zelf bij kan. Het geweldige pak komt van de Kruidvat en is een soort onesize van een cape met een mijter eraan vast.

Het pietje heeft ook een boek op de grond gestrooid zie ik ;).

Pietenkleding kind

Er hangt ook een pietenpak bij, zodat onze zoon kan kiezen wat hij aan wil. Dat pak heb ik gekregen van een collega. De baret kocht ik vorig jaar bij de HEMA.

Seizoensboom

Seizoensboom

De Seizoensboom kocht ik bij Hip en hot. Ik ben er heel blij mee! Ik versierde het met figuurtjes die bij de stoomboot van mdf horen die ernaast staat. De boot kocht ik bij de Action. Hij ziet er heel mooi uit en was leuk om in elkaar te knutselen, maar de schoorsteen wil er niet goed op helaas.

De hangers zijn van het Kruidvat. Het zijn eigenlijk raamhangers. De voorkant is gekleurd en de achterkant kun je zelf inkrassen voor mooie effecten.

De handpoppen kocht ik vorig jaar bij de HEMA.

Raamstickers

Raamstickers HEMA

De raamstickers zijn van de HEMA. Het heeft al een roetveegpiet, net als op televisie. Ze plakken snel en blijven goed zitten.

Raamstickers Sinterklaas Action

De bovenste raamstickers kocht ik bij de Action. Ze zijn heel leuk en vrolijk, maar blijven minder goed zitten.

Speeltafel

Speeltafel Sinterklaas

Het kleine speeltafeltje van onze zoon pakte ik in met blauw cadeaupapier. Ik zette hier de Playmobil stoomboot op die ik deze week bij de Kruidvat kocht. De handpoppen (met een piet met een fijn licht gekleurd gezichtje) komen daar ook vandaan.

Playmobil

Playmobil stoomboot

Onze zoon speelt het meeste met de Playmobil stoomboot. Ik vind hem stiekem ook heel leuk! Je hebt Sinterklaas met Amerigo, een piet, een zak met cadeautjes en een bak in de boot waar ook nog wat cadeautjes in passen. Er is zelfs een meeuw bij die je op de boot kunt zetten.

Onze peuter heeft op de foto zijn verfschort nog aan van de stoomboot knutselen die bij de seizoensboom staat ;).

Deel je ook jouw foto’s van je Sinterklaasplekken thuis? Kunnen we elkaar inspireren.