Oorlog in inkt

Oorlog in inkt WIN

In deze gekke tijd vieren we ook 75 jaar vrijheid. Voor deze gelegenheid schreven Annemarie van den Brink & Suzanne Wouda Oorlog in inkt: dagboekverhalen uit WOII. Je kunt een exemplaar winnen.

Auteurs Annemarie van den Brink en Suzanne Wouda doken het archief van het NIOD in om de dagboeken bestuderen en de bijzondere verhalen verder te vertellen uit WOII. Zo ontstond een boek vol verhalen, een directe duik in de geschiedenis!

Oorlog in inkt

Annemarie van den Brink en Suzanne Wouda mochten schatgraven in het archief van het NIOD en stuitten op ontroerende, spannende en soms ook onthutsende getuigenissen van kinderen in hun dagboeken. Ze zochten familieleden op, en waar mogelijk de dagboekschrijver zelf.

Zeven meisjes en zeven jongens laten je hun verhalen meebeleven. Een boek met prachtige verhalen om aan elkaar door te vertellen. Het zijn de echte verhalen van jongeren hier en daar aangevuld om er een mooi verhaal van te maken dat fijn leest.

Oorlog in inkt

 

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Ik vind het boek heel mooi geschreven. De verhalen lezen fijn, je wordt er meteen ingezogen. Kinderen en jongeren kunnen zich identificeren met de jongeren in de verhalen. Ik vind het ook heel goed dat elk verhaal start met een introductie. Zo lees je ook een verhaal van een meisje waarbij de ouders bij de NSB zaten. Ik vind het sterk om de verhalen van verschillende kanten te bekijken.

Ik raad het aan vanaf groep 8 vanwege de verhalen en het identificeren. De kinderen uit de verhalen zijn tussen de elf en de zeventien jaar.

Het boek is ook mooi vormgegeven, niet veel illustraties, het draait echt om de verhalen. Elk verhaal start met een blauw schutblad wat er mooi uit ziet en daardoor kun je snel naar de verhalen zelf toe gaan. Je kan het boek van voor naar achteren lezen, maar de verhalen kunnen ook door elkaar gelezen worden.

Mooi om weer een boek te lezen vanuit het perspectief van kinderen/jongeren.

Bekijk ook De dag dat oorlog naar Rondo kwam.

Win Oorlog in inkt

Ik mag één exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 20 april mail ik de winnaar.

 

Oorlog in inkt - Annemarie van den Brink & Suzanne Wouda; 75 jaar bevrijding na tweede wereldoorlog