Op een verre planeet WIN

Op een verre planeet WIN

We zijn hier thuis fan van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Natuurlijk bekend van De Gruffalo! Op een verre planeet is hun nieuwe boek en heeft een mooie boodschap over fijn samenleven met elkaar. Ik mag twee exemplaren weggeven.

Op een verre planeet

Op een planeet hier ver vandaan wonen er twee volken vlakbij elkaar: de blauwe en de rooie. Ze mogen elkaar niet en willen niks met elkaar te maken hebben. Margreet, een Rooie en Daan, een Blauwe, trekken zich er niks van aan en ontmoeten elkaar in het geheim. Wat kunnen ze doen om toch bij elkaar te zijn? Ze vertrekken naar een andere planeet natuurlijk! En daardoor brengen ze de Rooien en de Blauwen dichterbij elkaar.

Zoals we gewend zijn van Julia Donaldson rijmen de zinnen op elkaar, vind ik altijd fijn voorlezen.

Bekijk het boek hier. 

Op een verre planeet WIN

Wat vinden wij?

Wat is Op een verre planeet weer een fantastisch boek van dit geweldige duo! Axel Scheffler is al meer bezig met mensen samenbrengen, zie ook het boek Samen dat hij maakte. Het is een lang verhaal, met ontzettend veel prachtige illustraties. Ik vind het boek dan ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen in groep 3 zullen het ook nog geweldig vinden en beter de boodschap die erin verborgen ligt begrijpen.

De taalvondsten zijn geweldig, zeker ook alle ruimtewezens die Julia Donaldson bedacht. Ik vind de vertaling ook zeker goed gedaan. Bette Westera heeft dit gedaan die bekend staat om haar eigen gedichten.

Onze kleuter thuis vindt het ook zeker een leuk boek en genoot van de illustraties en het verhaal. Hij moest lachen om de planeet vol met snot. En we ontdekten dat een van de ruimtewezens wel verdacht veel op De Gruffalo lijkt.

Bekijk het boek hier. 

WIN

Van de uitgever, Gottmer, mag ik twee exemplaren van het boek weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Begin januari mail ik de winnaars.

 

Op een verre planeet; Kinderboek geschreven door Julia Donaldson en Axel Scheffler voor kinderen vanaf ca. 4 jaar