Opdrachtenkaartjes bij Wie is de (klassen) mol ?

Opdrachtenkaartjes bij Wie is de (klassen) mol ?

(Door Manon) Speel jij in jouw klas ook Wie is de (klassen) mol? Dan vind je in deze blog leuke opdrachtenkaartjes voor de kinderen. Deze opdrachtenkaartjes kun je gebruiken in alle groepen, en je kunt ze zelf nog uitbreiden of aanpassen! Veel plezier met Wie is de (klassen) mol!!

Groepssfeer

Omdat wij op school erg bezig zijn met een positief klassenklimaat gingen we op zoek naar leuke werkvormen voor de bevordering van de groepssfeer. Een positieve sfeer hebben en houden draagt bij aan een goede groepsdynamiek. Een van de werkvormen die wij hebben ingezet in onze klas is Wie is de (klassen) mol. Ik schreef er als eens een blog over, maar voor degene die de blog niet gelezen hebben, zal ik het nog kort uitleggen.

Lees ook: GROEPSSFEER: WIE IS DE KLASSENMOL

Wie is de (klassen)mol?

Een leerling uit je klas ontvangt in zijn laatje een geheime opdracht. Bijvoorbeeld: geef vandaag extra veel complimentjes, help je klasgenootjes vandaag, of zorg dat je groepje vandaag netjes opgeruimd is. Deze leerling verklapt natuurlijk niet dat hij de mol is en probeert gedurende de dag zo goed mogelijk de opdracht te vervullen. Aan het eind van de dag raden de andere kinderen wie de mol is.

En weet je wat het leukste is? Het stimuleert andere kinderen ook behulpzaam, of extra complimenteus te zijn, want zij proberen ervoor te zorgen dat hun klasgenootjes denken dat zíj juist de mol zijn. Dus vaak is het erg moeilijk om te raden wie nou echt de mol is! Wauw, een win win situatie dus, super voor de sfeer in de groep!

Opdrachtenkaartjes

Omdat naar aanleiding van mijn vorige blog regelmatig de vraag kwam of er ook opdrachtenkaartjes beschikbaar waren heb ik deze gemaakt.Opdrachtenkaartjes bij Wie is de (klassen) mol ?

Je kunt hier klikken om ze te downloaden

Ze zijn in te zetten in iedere groep, vanaf dat kinderen kunnen lezen. Ook kun je er makkelijk zelf nog kaartjes bij maken of de bestaande kaartjes aanpassen.

Ik ben zeer benieuwd of jullie nog opdrachten hebben die ik kan toevoegen aan de kaartjes!! Laat het me maar weten!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren