Opening nieuw schooljaar-4

Opening nieuw schooljaar

Je wil het schooljaar openen op een leuke manier, maar je hebt wat inspiratie nodig. Ik bedacht er een aantal in het blog opening nieuw schooljaar: met de hele school of alleen in je klas.

Opening nieuw schooljaar

Je kan het zo gek maken als je wil, maar je kunt het ook klein houden. Kijk wat bij jouw school en jouw team past en of het geen extra werkdruk oplevert.

Opening nieuw schooljaar met de hele school

Het is wellicht wat lastig met de Coronaregels, maar ik denk dat je een heel eind komt als je een opening per bouw doet bijvoorbeeld en de groepen in een eigen vak laat staan. Teken de vakken met stoepkrijt op het plein.

Wasstraat

Opening nieuw schooljaar

Ook een Coronaproof opening! Maak met wat buizen een wasstraat net zoals voor de auto, maar nu voor de kinderen voor een fris nieuw schooljaar. Laat de kinderen een voor een door de wasstraat lopen.

Je kunt ook één van de activiteiten kiezen van het Gouden weken lespakket of Eerste schoolweken lespakket kleuters

Tenten op het plein

Zorg voor wat makkelijk openklappende tenten en zet die met wat parasols op het plein. Elke leerkracht zit bij zijn eigen tent, of maak er (op gepaste afstand) groepjes leerkrachten van. De juffen en meesters genieten nog even van de zomervakantie, maar hebben er wel zin in!

Klappende leerkrachten in een haag

Maak een haag van jullie als team en verwelkom de kinderen al klappend, jullie hebben er zin in!

Dansje op het plein

Studeer met je team een dansje in en open het nieuwe schooljaar op het podium.

Rode loper

Leg een rode loper uit op het plein en laat de kinderen daar overheen lopen de school in. Extra leuk als je een ballonhaag voor de deur hebt staan.

Opening nieuw schooljaar in je klas

Wil je ook toffe activiteiten voor de eerste schoolweken, sta je te trappelen om aan groepsvorming te doen? Bekijk dan het Gouden weken lespakket

Nieuw-boeken-jaar

Introduceer het nieuwe schooljaar met behulp van je bibliotheek op school of in de klas. Welke boeken komen dit jaar aan bod? Vraag aan de kinderen welke boeken gelijk trekken en welke niet. Bepaal samen het eerste voorleesboek. Kies zelf drie boeken uit waar je een korte pitch van geeft en laat de kinderen stemmen.

Lied

Op Gynzy, bekijk het hier, staat een lied van Benny Vreden over het nieuwe schooljaar, geschreven door Carlo Boszhard. Ik denk te doen vanaf groep 3, maar echt leuk vanaf groep 4, omdat ze de tekst dan goed kunnen meelezen.

Kinderchampagne

Zorg voor wat leuke bekertjes en kinderchampagne. Proost samen op het nieuwe schooljaar.

Introductie

Introduceer jezelf met behulp van wat attributen die je meeneemt van thuis. Ik neem bijvoorbeeld mijn laptop mee, laat mijn website zien en een foto van mijn kinderen. Je kunt de kinderen ook vragen zichzelf te introduceren door spullen mee te nemen van thuis. Heel goed voor de groepsbinding! Zet elke dag een of meerdere kinderen in het zonnetje en stuur ouders het overzicht, zodat ze weten wanneer de leerling aan de beurt is.

Opening nieuw schooljaar