Overnachten in de Ardennen: Gîte la Costerie Clavier

Overnachten in de Ardennen: Gîte la Costerie Clavier

We werden uitgenodigd door Wallonië België Toerisme om in de meivakantie educatieve uitjes in de Ardennen te bezoeken. We mochten hiervoor overnachten bij Gîte la Costerie Clavier. Ik vertel je graag meer over deze accomodatie, want het was nog mooier dan we al dachten. 

In de eerste week van de meivakantie waren we hele dagen op pad om allerlei uitjes te mogen bezoeken in de Ardennen. Hier zal ik zeker ook meerdere blogs over laten verschijnen. We mochten overnachten in een prachtig vier-persoons appartement in een klein dorpje. De bakker en de supermarkt waren minstens tien minuten rijden met de auto verderop, zo’n dorpje. Heerlijk rustig en het zag er echt mooi uit!

Overnachten in de Ardennen

De Ardennen zijn heel goed te bereizen vanuit Nederland. Wij wonen in het midden van het land en waren in drie uur in Wallonië. De reis ging voorspoedig en ik reed het makkelijk in één keer. Ik ben er alleen met de kinderen heen gereden, omdat Jozua, mijn man, nog zijn nieuwe boek moest afmaken. Dit ging prima! Het was wel fijn dat we er een midweek verbleven, net wat prettiger dan een weekend. Op de heenweg maakten we een tussenstop in Luik, zo’n half uur rijden van het appartement waar we mochten verblijven.

Je kunt op allerlei plekken overnachten. Er zijn allerlei campings in de buurt en in de wat grotere plaatsen, zoals Luik en Durbuy ook mooie hotels. Ook vakantieparken, zoals van Landal ontdek je in deze regio, zoals deze. Maar ook Natuurhuisje heeft veel prachtige plekken in de Ardennen, bekijk ze hier.

Gîte la Costerie Clavier

Wij mochten verblijven bij Gîte la Costerie in Clavier. Ongeveer drie uur rijden vanaf het midden van Nederland, een half uur van Luik en drie kwartier tot een uur van andere uitjes af. Durbuy vonden wij een prachtig plaatsje waar we meerdere keren zijn geweest, ook voor de kinderen leuk dus. Dit was ongeveer 20 minuten rijden. Bekijk de accommodatie hier

De eigenaar van het vakantiehuisje/appartement sprak Nederlands, zijn vrouw niet. Daar appte ik mee in het Engels en zij weer Frans terug dat ik dan in Google translate gooide. Zo hoorden we dat veel om ons heen. Op de toeristische plekken werd meestal ook wel Nederlands gesproken en anders Engels. Maar in de kleinere dorpjes spraken de meeste mensen enkel Frans. Gelukkig weet ik nog wel hoe ik een baguette in het Frans kan bestellen ;).

Ik kwam er best een beetje vermoeid aan door de reis alleen met onze kinderen, maar wat was het een fantastische plek! Echt heerlijk om neer te kunnen ploffen op de grote bank na een dag op pad te zijn geweest.

De binnenkant van het vakantiehuis

Gîte la Costerie Clavier

Het appartement was prachtig ingericht met een betonnen vloer. Lekker glad ook om ‘s ochtends sportoefeningen te kunnen doen ;). Met de deuren open was het vrij gehorig, maar met alle deuren dicht was het er heerlijk stil. Je moest een trap op om bij het huisje te komen. Vervolgens was in het huis ook weer een trap naar boven met twee kamers met heerlijke, ruime tweepersoonsbedden. Er was zowel boven een wc bij de moderne douche als beneden.

Overnachten in de Ardennen: Gîte la Costerie Clavier

De woonkamer was lekker ruim met een enorme bank. De kinderen konden soms de Vlaamse tv kijken, maar Franstalige tv vonden ze ook geen probleem. Er was een goede wifiverbinding, dus ze keken ook wel eens Netflix.

De keuken was ook lekker ruim en van alle gemakken voorzien. Zo hebben we ook zeker de oven gebruikt die prima werkte. Omdat we elke dag op pad gingen, hadden we niet veel tijd om verse broodjes te halen. Dus bakten ik wat broodjes af in de oven bijvoorbeeld.

De buitenkant

Wat je niet op de website ziet, is dat ze een leuke speelplaats achter hun huis hebben. Even een hekje door (voor de hond) en je hebt een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels met een speelplaats voor de kinderen. Hier vonden ze het ook heerlijk, al durfden ze er niet alleen naar toe. In de nabijgelegen schuur stonden allerlei verschillende fietsen en ook ander speelmateriaal klaar waar de kinderen mee mochten spelen. Hierin waren de beheerders enorm gastvrij, maar verder lieten ze zich niet zoveel zien. Ook wel weer lekker voor de privacy.

Als je kinderen ervan houden om op de vakantieplek te blijven en vriendjes te maken, is dit misschien een minder geschikte plek. Maar als je meer rust zoekt en zoals wij veel op pad bent, is deze vakantiewoning echt ideaal. Wij vonden het er in ieder geval heerlijk!

Bekijk de accommodatie hier

In de omgeving

We mochten ook allerlei activiteiten doen in de omgeving van de vakantiewoning, bekijk ze hieronder.

Forestia dierenpark en avonturenpark.

De stad Luik is ook leuk met kinderen.

We kregen het verblijf van Wallonië België Toerisme. Er staan affiliate links in dit blog.