Overnachten Puy du fou hotel

Overnachten Puy du fou hotel

Het park Puy du fou is niet alleen heel tof om te bezoeken, maar de hotels zijn ook al magisch. Je waant je echt in de geschiedenis, maar dan wel vol luxe. En wel zo handig als je alleen voor het park naar Frankrijk rijdt. 

Puy du fou heeft vijf toffe hotels waarvan je bij één in een tent en één in een huisje kunt overnachten. Je loopt vanaf het hotelpark de andere kant van Puy du fou in, er is een speciale ingang dus. Aan de andere kant van de hoofdingang van het park.

Overnachten Puy du fou hotel

La Citadelle

La Citadelle

Wij mochten in La Citadelle overnachten. Vooraan het hotelpark, dus best een stuk lopen naar het park van Puy du fou, maar dat was het wel waard. Want hoe vet was het dat ik met onze kleuter in een kasteel uit de Middeleeuwen mocht overnachten?!

En als je dan denkt dat je dan ook een Middeleeuwse badkamer treft (oftewel je behoefte buiten doen), kan ik je geruststellen. Het heeft alles van een luxe hotelkamer: een heerlijk groot bed, airco, wifi, een televisie met Franse zenders en een zender van het park van Puy du fou, grote fijne douche, een hele toffe wastafel en wel een Middeleeuwse wc met groot gat erin om op te zitten. Zat de eerste keer een beetje gek, maar dat wende wel. Had je toch een beetje een Middeleeuws gevoel. We bleven er twee nachten en de tweede dag was onze kamer ook weer netjes helemaal opgemaakt en schoongemaakt. Een echt hotel dus! Wij sliepen samen in het grote bed, maar er staat ook een bedbank in de kamer. In de kast liggen kussens en een dekbed, zodat je de slaapbank in een mum van tijd ombouwt tot een kinderbed.

La Citadelle

‘s Morgens had je ook ruime keuze in het Middeleeuwse restaurant beneden in het hotel met zware houten tafels en stoelen.

Er zijn verder geen faciliteiten, zoals een speeltuin. Maar onze kinderen bleken heel leuk verstoppertje te spelen op het pleintje met wat houten karren en steentjes. En natuurlijk ben je toch de hele dag in het themapark.

Le Camp du Drap d’Or

Le Camp du Drap d'Or

Le Camp du Drap d’Or komt uit de Renaissance en is een hotelkamer in een tent. Met een prachtig hemelbed alsof je in een kasteel uit die tijd slaapt. Kleden op de vloer, maar ook hangend in de kamer alsof het een schilderij is. Maar ook alle luxe van een hotelkamer, dus zeker niet als een tent. Dus met eigen toilet en douche, wifi en televisie. Ik heb helaas niet binnen kunnen kijken, maar op de site ziet het er heel luxe uit.

Ik weet niet meer precies de kleur, maar volgens mij waren de blauwe tenten van de Engelsen en de rode van de Fransen. Dus kun je zelf kiezen waar je je het meeste thuis voelt ;).

Le Camp du Drap d'Or

Ontbijten kan in het naastgelegen restaurant.

La Villa Gallo-Romaine

La Villa Gallo-Romaine

La Villa Gallo-Romaine komt, hoe kan het ook anders, uit de Romeinse tijd. Dit hotel ligt het dichtste bij het park, dus als je niet zover wilt lopen naar Puy du fou, kun je dit hotel kiezen. Het hotel heeft een prachtige Romeinse tuin om het hotel heen en ook op de binnenplaats. De kamers zijn ook in Romeinse stijl ingericht, met gordijnen om het douchegedeelte af te sluiten, Romeinse wapens en een fijn houten bed. Natuurlijk ook weer een douche en wc, airco, wifi en een tv. Dit hotel is een van de goedkoopste bij Puy du fou.

La Villa Gallo-Romaine
La Villa Gallo-Romaine ©Puy du Fou

Le Logis de Lescure

Le Logis de Lescure
Le Logis de Lescure ©Puy du Fou

Le Logis de Lescure is het duurste hotel in de rij. Het is een herberg uit de 18e eeuw met 4 suites: planetarium, muzieksalon, rariteitenkabinet en de spiegelzaal. De aankleding is hier dan ook volledig op gericht. Dus: een kamer vol planeten voor echte sterrenkijkers, rariteiten of muziekinstrumenten. Als je dit hotel boekt, krijg je er een Pass Emotion bij waarmee je in de snelle rij kan bij de shows.

Les Îles de Clovis

Les Îles de Clovis
Les Îles de Clovis  ©Puy du Fou

Les Îles de Clovis zijn de huisje op palen in de tijd van de Merovingers, de vroege Middeleeuwen. In het water leven karpers en er staan heel veel planten. Je kunt er met z’n vijven slapen, dus ideaal voor een gezin.

Kosten overnachten Puy du fou

Je kunt een hotelovernachting met parkbezoek boeken vanaf €61,- per persoon per nacht. Ik keek voor ons als gezin naar de prijs in de zomervakantie. Alle weekend zijn al volgeboekt, maar doordeweeks is er nog plek. We kunnen dan voor rond de €500,- drie dagen het park bezoeken met twee overnachtingen in Le Camp du Drap d’Or. Op de boekingssite vind je ook tips voor campings in de buurt.