Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle Ardennen

Parc Chlorophylle is een fantastisch groot speelbos in de Ardennen. Er is ontzettend veel te spelen voor de kinderen, maar ze leren ook nog eens van alles over de natuur in het parcours van 2 kilometer.

Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle ligt in Manhay, vlakbij de grotten van Hotton en onder de steden Luik en Namen, middenin het bos. Het is al een bijzondere route er naar toe, met wat geklim in de beboste heuvels. Parc Chlorophylle is een recreatief, educatief bospark van 9 hectare in het hart van het Ardense woud. Je vindt er een educatief parcours van 2 km, een prachtige loopbrug in de boomtoppen en themaspeeltuinen. We hadden nog een bezoekje die dag, maar je kunt er prima een dag zijn. Zeker als je een hapje eet in het restaurant (al waren de wachttijden hier wel erg lang) of je eigen eten en drinken meeneemt.

Speeltuin vooraan

Onze kinderen doken meteen in de speeltuin vooraan in het park. Zoals je ziet was het er rustig, later op de dag met het zonnetje werd het drukker, alleen maar Nederlanders vanwege de meivakantie. Hier speelden ze al heerlijk, de speeltuin is voor verschillende leeftijd.

Belevingspad van twee kilometer

Ik had de buggy meegenomen voor onze jongste, omdat ze net ziek was geweest. Dan is ze altijd nog behoorlijk vermoeid. Maar het bleek niet zo handig met al die paden in het bos. En ze had het ook helemaal niet nodig! Je liep een prachtige route door het bos waar de kinderen onderweg van alles konden ontdekken en leren, bijvoorbeeld over de insecten.

Ze vonden de boomhuttenroute het leukste en ik ook! Je liep heel hoog tussen alle bomen en moest regelmatig een trap opklimmen. Zo nu en dan moest je over een wiebelbrug en ook onderweg kwam je weer allerlei leerzame activiteiten tegen. Het was een prachtige tocht om te lopen en ook leuk om de andere mensen als miertjes onder je te zien.

Parc Chlorophylle

Aan het einde van het pad was weer een fantastische en grote speeltuin. De kinderen konden nu zelf over touwbruggen lopen en met een grote glijbaan naar beneden. Hier kon ik heerlijk zitten in het zonnetje om bij te komen van het wandelen en fijn te kijken naar de kinderen. Het was vooral spelen en lopen dus, dat vonden onze kinderen heerlijk. Ze zijn meestal niet zo dol op wandelen, maar met al die belevenissen onderweg en dingen om te leren vonden ze het wél leuk.

Ik vind het dus ook leuk voor alle leeftijden! Met buggy en kinderwagen zijn de paden alleen niet zo goed begaanbaar. Je betaalt voor volwassenen €8,50 en voor kinderen €6,50. Hier speel je ruim een dagdeel voor. Bekijk het park hier

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.