Passie: doen wat je leuk vindt

Passie: doen wat je leuk vindt

Inmiddels is dit zingen in een band alweer enige jaartjes geleden (nu in 2019). En is de website volledig mijn passie geworden. Maar doe jij wat je leuk vindt? Zet die energie om naar je klas. 

Gisteren had ik mijn allereerste bandoptreden. En wat was dat kicken!
Hoe ik dit ga vertalen naar de klas, lees je in dit blog.

Passie: zingen in een band

Ik had echt voor het eerst een optreden als zangeres in een band. Ik had al wat ervaring in optreden in een musical. Dit was toch wel andere koek. Wat een spanning, wat een zenuwen. Je staat de hele tijd in het middelpunt van de aandacht! Er kwamen vooral bekenden, wat het alleen nog maar spannender maakt.

En dan ga je daar staan. En de band begint te spelen. Het publiek zit vol spanning te wachten op wat komen gaat. En dan moet je. En je gaat. En je knalt! En de energie die er dan vrij komt! Het is fantastisch. Wat een power.

Passie: doen wat je leuk vindt

Zet die energie door in de klas

De kunst is die energie omzetten naar de klas. Doe in je vrije tijd de dingen die je leuk vindt om te doen. Ontdek welke prachtige hobby voor jou bestemd is. Kun je goed sporten, vind je het leuk om met je handen bezig te zijn, ben je heel creatief, speel je graag toneel? Ga er iets mee doen!
Doe daar de energie op die je nodig hebt en gebruik deze in de klas. Je zult dan vol energie en vol vuur voor de klas staan. En de energie die je geeft aan de kinderen krijg je dubbeldik terug. De kinderen zijn enthousiast en gaan met je mee op de mooie reis die ontwikkeling is.

Optreden, elke dag

Optreden, eigenlijk doe je het elke dag. Soms heb je een dolenthousiast publiek, soms een publiek wat moeilijker te bereiken is.
Zie het als een optreden van een band. Soms heb je een nummer dat je publiek meteen pakt. En soms heb je een nummer dat wat moeizamer gaat. Dan is het zaak alles uit de kast te halen om je publiek er weer bij te halen. Als je dat lukt, als je je publiek er weer helemaal bij hebt,  dan zal je zien: je gegeven energie krijg je dubbel weer terug. Jij vol energie, de kinderen vol energie!

En dan: gaat de ontwikkeling als vanzelf!