Peppa Pig World of Play Leidschendam

Peppa Pig World of Play Leidschendam

Peppa Pig World of Play Leidschendam is de eerste binnenspeeltuin in Europa die volledig gericht is op Peppa Big. Wat hebben mijn kinderen dat vaak gekeken zeg! En ik moet eerlijk zeggen, sommige afleveringen vond ik ook echt grappig of goed geschreven, omdat moeder bijvoorbeeld werkte en de kinderen bij pappa waren. We werden uitgenodigd om de binnenspeeltuin te bezoeken. 

Bezoekje aan Peppa Pig World

Het was ongeveer een uur rijden voor ons naar Leidschendam. Peppa Pig World of Play Leidschendam zit in Westfield Mall of the Netherland. Een enorme ruimte vol allerlei winkels. Vlakbij Peppa Pig World zit er een speciale Lego winkel, ook een tip om heen te gaan. Ook vind je er het Youseum waar je toffe social media foto’s kan maken en de supermarkten zijn ook megagroot met veel keuze ook aan vers eten, zoals de La Place in de Jumbo. 

Parkeren is het makkelijkste bij P5, dat is het meest dichtbij en gelukkig gratis.

De binnenkomst

Eenmaal aangekomen was het nog niet open, alle winkels openen op maandag pas om 11.00 uur, dus de speeltuin ook. We stonden wel even in de rij te wachten, het binnenkomen verliep niet zo soepel. Eenmaal binnen zag ik al snel geen rij meer beneden bij de ingang, dus iedereen kwam blijkbaar op hetzelfde moment. Je krijgt een rood bandje om. Na twee uur moet je de speeltuin weer verlaten, maar wij waren voor die tijd alweer weg.

Wij kregen de kaartjes, maar als je zelf komt, betaal je €25,- voor een ouder met kind, bekijk het hier. Dat er veel over geklaagd wordt online snap ik wel. Ik vind het ook behoorlijk aan de prijs voor wat je krijgt. Alle spelactiviteiten zitten in één grote ruimte, vergelijkbaar met een kleine binnenspeeltuin. Er is veel geluid om je heen, muziekjes van Peppa, de spelende kinderen en van andere spelelementen. Voor ouders zijn er wel wat hoekjes waar je kunt zitten, daar eten en drinken kopen als je dat wil.

Spelen

Peppa Pig World of Play Leidschendam

Ik ging met onze twee kinderen van zeven en vier jaar. En ik geloof dat de oudste het nog het leukste vond, haha. Zij wilden er niet weg, maar ik raakte lichtelijk overprikkeld ;). Hij vond het fort van George echt helemaal geweldig. Je kon overal in en op klimmen. Het ziet er wel echt mooi uit allemaal en de vloer is op de delen waar je met sokken moet lopen heerlijk zacht. Ik vond het ook zeker leuk om mee te spelen, zoals springen in de modderpoelen. Via het scherm zag ik dat ik kon springen als Mama Big, dikke pret natuurlijk. Je wordt door het personeel ook gevraagd om mee te spelen en ze zijn echt enorm vriendelijk.

De kinderen renden van hot naar her en vonden ook het konijnenhol erg leuk. Ik was ze constant kwijt, maar dat kan ook, ze kunnen geen kant op. Het is een lange ruimte waar ze overal kunnen spelen. Ze kunnen er niet uit, want bij de roltrap staat een vriendelijke medewerker, ik verwacht dat ze kleintjes niet zelf naar beneden laat gaan.

De gehele binnenspeeltuin is niet meer geschikt als je kinderen acht jaar of ouder zijn. Dan wordt alles echt te klein, er lopen ook veelal twee- en driejarigen rond. Alhoewel ik vier jaar hier de perfecte leeftijd voor vind. Die leeftijd kan overal zelf op en in klimmen, lopen zelf rond om alles te bekijken. Je hebt overzicht, maar je hoeft er dan ook niet meer achteraan te rennen.

Ik vond het later in de ochtend ook redelijk druk, maar met dat hele Coronagebeuren ben ik niks meer gewend ;). Het was wel goed te doen, de kinderen konden overal makkelijk spelen.

De autowasstraat vonden onze kinderen ook erg leuk, daar kon je doorheen lopen. Volgens mij hebben ze er ook wel eens fietsjes staan, maar die waren er nu niet. We hebben ons anderhalf uur vermaakt met spelen, maar als het aan onze kinderen lag, waren ze langer gebleven.

Bekijk hier meer over Peppa Pig World of Play.