Persoonlijke update Maike

Persoonlijke update Maike

Tweede kerstdag, Top 2000 aan en ik vond het tijd/had zin om een persoonlijke update te schrijven. Hoe gaat het met mij en de site? 

Ik heb afgelopen weken gestoeid, vooral in mijn hoofd en met mijn energie. En ook dat mogen jullie weten vind ik. Een website bijhouden en tot een succes maken kost veel tijd, werk en energie en dat lukte me niet volop de afgelopen weken. Of in ieder geval niet zoals ik zou willen, daar was ik regelmatig te moe voor.

Ik baalde daarvan, want deze website is mijn grote passie en een baan erbij. Qua tijd steek ik hier zeker meer in dan mijn baan voor de klas. Maar dat ik er weinig energie voor had, had alles te maken met mijn baan voor de klas. Die heb ik namelijk opgezegd en dat heeft me meer energie gekost dan ik van tevoren had gedacht.

Nieuwe baan

Ik ga niet in detail treden waarom, maar de school past niet meer bij me. En ik vond een baan dichterbij huis, wat met een jong gezin natuurlijk heel fijn is! Ook hier ga ik nog niet teveel over vertellen, dat komt wel als ik er ook echt werk. Na de vakantie werk ik namelijk nog een maand op mijn huidige school. Er komt een nieuwe fulltimer in de klas die ik mag inwerken. En daarnaast heb ik tijd voor de Cito’s en de rapporten, heel fijn dat het zo kan! Per 1 februari (mijn verjaardag ;)) werk ik op de nieuwe school onder een nieuw bestuur.

Chaos

Het was dus regelmatig chaos in mijn hoofd en ik had al mijn energie nodig voor mijn gezin en de klas. Want er gebeurt nogal veel de laatste weken voor de kerstvakantie en ik moest heel erg mijn best doen om alles te onthouden ;). Dat is met wat hulp van mijn man geloof ik wel gelukt. Alleen vermoeidheid blijft nog wat over.

Verjaardag dochter

Want afgelopen zondag kregen de kleuter en ik buikgriep en maandag vierden we de eerste verjaardag van onze dochter. Die overigens heel erg leuk was en ik geniet er echt van om zo volop met mijn gezin bezig te kunnen zijn. De kerstdagen met de familie en de dagen erna gewoon fijn alleen met het gezin. Tijd om tot rust te komen en fijn samen te zijn.

Missen

Maar ik mis ook het schrijven en vooral de inspiratie en de ideeën die ik altijd volop heb. Maar ik ben ervan overtuigd dat het weer terug komt na wat rust. Verder zijn er nog wat opdrachten die ik wel moet afronden nog, dus er blijven zeker blogs online komen. Het kriebelt toch altijd bij me, net zoals dat ik nu deze update graag wilde schrijven. En misschien ook wel nodig heb om alles op een rijtje te zetten en tot rust komen. De kleuter kleurt naast me, de dreumes (ja echt! ik heb nu een dreumes thuis!) slaapt, dus tijd voor mezelf. Natuurlijk zal ik er ook regelmatig een boek bij pakken, maar schrijven heb ik nodig, daar vind ik ook rust in.

De site

Met de site gaat het wel heel goed. Er zijn nu in de kerstvakantie en de kerstdagen weinig bezoekers en dat snap ik ook. Maar daarvoor was de site contant op de 100.000 unieke bezoekers per maand. Dat is Camp Nou, het stadion van Barcelona vol, vind ik toch best veel ;). Dat betekent ook dat ik meer opdrachten binnen krijg. Dat smaakt naar meer, dus sta ik te trappelen om de site nog groter te maken. Daarom ben ik ook zo blij met het bloggersteam dat ook mooie blogs voor jullie schrijft.

Fijne vakantie!

Wens ik jullie nog een hele fijne kerstvakantie en hopelijk tot snel weer op social media of op de site :).

(Enne, die box van de foto is ingeruild voor de kerstboom ;)).