Petra: nieuwe blogger
Vries: Onderwijsprijs voor CKC Holtenhoek. Uitegereikt door gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG

Petra: nieuwe blogger

En vandaag de tweede blogger die zichzelf voorstelt. Petra staat al een tijdje voor de klas, heeft master SEN afgerond én de Drenthse onderwijsprijs gewonnen. Fijn dat ze bij ons aansluit! Ze stelt zichzelf hieronder voor. 

Hallo allemaal! Ik mag op de site van juf Maike aansluiten bij het ervaren team van bloggers.

Over mezelf

Ik ben Petra Kroon. Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Drenthe. In mijn vrije tijd lees ik veel, sport ik twee keer in de week en ga ik graag op vakantie. Nu we kinderen hebben gaan we nog steeds regelmatig weg, maar niet meer zo ver. Gelukkig is Nederland heel mooi!

Opleiding en werk

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de PABO in Emmen. Na mijn afstuderen kon ik direct fulltime aan de slag. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in groep 4 en 4/5. Na een aantal jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik gestart op een nieuwe school. Vanaf die tijd geef ik les aan groep 3, met een uitstapje naar een 2/3 combinatie. Sinds dit jaar ben ik, naast het lesgeven, betrokken bij leerkrachten die basis- of vakbekwaam willen worden.

In 2013 heb ik de master SEN afgerond, met de studierichting gedrag én leren. Ik kon namelijk niet kiezen tussen gedrag of leren. Met alle twee heb je namelijk dagelijks te maken als leerkracht. Verder ben ik rekencoördinator en heb ik mijn diploma bewegingsonderwijs op zak.

Rekenen

Waar ik veel energie van krijg in mijn werk is het rekenonderwijs. In groep 3 gebruik ik tot de meivakantie geen rekenmethode meer. Ik werk vanuit de doelen en vooral spelenderwijs. Deze lessen heb ik zelf bedacht en uitgewerkt. Daarnaast geniet ik er erg van om buiten les te geven. Dit zijn zeker onderwerpen die terugkomen in mijn blogs, maar er is nog zoveel meer…

Ik hoor graag waar jullie meer van willen weten, dan probeer ik er iets over te schrijven.

Foto gemaakt door: Marcel J. de Jong