Pingwing WIN

Pingwing WIN

Pingwing is een schattig boek met lieve illustraties over Pingwing die wel eens wat anders wil zien dan de Zuidpool. Hij gaat op reis. Vindt hij dat echt wel zo leuk als dat hij aan zijn vader en moeder laat zien via zijn telefoon? Je kunt een exemplaar winnen. 

Pingwing WIN

Pingwing vindt er niks meer aan op de Zuidpool. Het is er koud, de kleuren zijn er altijd hetzelfde en hij beleeft nooit iets spannends met zijn familie. Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks! Pingwing krijgt de kans van zijn leven en gaat op reis naar de andere kant van de zon. Maar vindt hij dat wel echt zo fijn als hij denkt?

Bekijk het boek hier. 

De schrijver en illustrator

Rick Meijer (1979) bedacht pas toen hij 34 was, ik wil schrijver worden! Zijn eerste boek Breekpunt verscheen in 2017, en was een sportief avonturenverhaal waar hij vroeger zelf ook van genoten had. Na zijn tweede boek sloeg hij een heel ander pad in en maakte het prentenboek Ik ben echt niet bang. Voor Ploegsma schreef hij het prentenboek Pingwing, dat door Jade van der Zalm geïllustreerd werd.

Jade (1999) studeerde Communication and Multimedia Design aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Ze slaagde cum laude en won voor haar afstudeerproject over adoptie, Untitled, een afstudeerprijs. Nu ze is afgestudeerd werkt ze voor een animatiebureau en werkt ze aan illustraties voor kinderboeken. Pingwing is het eerste boek dat ze volledig illustreerde.

Wat vind ik?

Het boek is heerlijk actueel met de globalisering en het bellen via FaceTime of Whatsapp met je familie. Veel kinderen dromen van mooie belevenissen, maar weten niet altijd dat er ook andere gevoelens bij kunnen komen kijken. Ik vind het ook goed passen bij Mindfulness. Want je kan veel verlangen hebben ergens naar, maar ook op die plek heb je allerlei gevoelens en gedachten. Het is belangrijk om te leren dat we die allemaal hebben en dat oké is. Dat je er ook even mee kunt zijn in plaats van de gevoelens weg te stoppen. Dat het oké is om heimwee te hebben en het fijn te hebben thuis.

Pingwing

De illustraties zijn prachtig! De dieren zijn lief en komen er mooi in uit. Ze zijn heel herkenbaar.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 16 november mail ik de winnaar.