Pinokkio De ondeugende pop boekpresentatie

De Efteling heeft een nieuw sprookje in het Sprookjesbos: Pinokkio. Speciaal hiervoor sloegen Van Goor en De Efteling de handen ineen om het prentenboek Pinokkio De ondeugende pop uit te geven. Vandaag was ik bij de boekpresentatie.

De boekpresentatie Pinokkio Efteling Sprookjesbos

Het was vanmorgen net zo vroeg als een doordeweekse lesdag. Nog voor openingstijd mochten we naar binnen voor de presentatie van Pinokkio De ondeugende pop. Heerlijk om in zo’n rustige Efteling rond te lopen. Daar ontmoette ik eindelijk (kleutermeester) Rob en Linda van mamaliefde.nl.
De voorleesstoel stond al klaar bij het nieuwste sprookje van het Sprookjesbos, Pinokkio.

Pinokkio 12

De voorleeskampioen las voor uit het boek terwijl de illustrator Alessio Castellani trots toe keek. De presentatie was kort en krachtig en op de kinderen gericht, heel fijn. Na de presentatie mochten we het park in. Er was natuurlijk nog niemand, dus konden we alles in het Sprookjesbos goed bekijken.

Pinokkio De ondeugende pop

Cover Pinokkio

De arme, eenzame houtsnijder Geppetto heeft één grote wens: een zoon. De blauwe fee doet haar best zijn wens in vervulling laten gaan. Uit een stuk hout tovert zij een ondeugende pop. Maar zal Pinokkio ooit een echte jongen worden? Klassiek sprookje opnieuw verteld door Efteling en Van Goor.

Wat vind ik?

Spread Pinokkio binnenwerk

Het boek is prachtig vorm gegeven met een mooie kaft met linnen rug. Wat een prachtig geïllustreerd boek! Ze zijn op z’n Eftelings, mysterieus en bijzonder kleurgebruik. Klopt ook wel, want de illustrator heeft ook de attractie van Pinokkio ontworpen. De tekst is het verhaal van Pinokkio verkort verteld. Ik vind het persoonlijk wat minder spannend, maar ik denk dat kinderen de magie wel zeker zullen voelen met de fee en de vis die Pinokkio opeet.
Aan het einde van de boek is de spread in een uitklappagina. Dit vind ik altijd mooi. Fijn lang kijken naar de plaat en van alles ontdekken.

Ik kijk uit naar mooie nieuwe Efteling prentenboeken.